Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул

12:51
Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул

Манчестър Юнайтед приема Ливърпул на „Олд Трафорд“ в 208-ото дерби между двата най-титулувани отбора в английския футбол. „Червените дяволи“ са в серия от три поредни мача без победа във Висшата лига, като заемат шесто място във временното класиране. Мърсисайдци все още нямат загуба от началото на кампанията, а серията им без поражение в първенството възлиза общо на 18 поредни срещи. Разликата между двата отбора преди дербито от деветия кръг е четири точки. 
  
През миналия уикенд Лестър напълно надигра и победи гостуващия Манчестър Юнайтед с 4:2 и по този начин сложи край на серията от 29 срещи без загуба като гост на играчите на Оле Гунар Солскяер. Попаденията за тима на Брендън Роджърс бяха дело на Юри Тилеманс (31’), Чаглар Союнджу (78’), Джейми Варди (83’) и Патсон Дака (90’), а за Юнайтед точни бяха Мейсън Грийнууд (19’) и Маркъс Рашфорд (82’). След това дойде важния мач с Аталанта от групите на Шампионската лига. “Червените дяволи” губеха с два гола на почивката, но изиграха силно второ полувреме и стигнаха до пълен обрат. Марио Пашалич откри резултата, а Мерих Демирал отбеляза второто попадение за гостите още преди да са изминали 30 минути. Маркъс Рашфорд върна домакините в мача в 53-тата минута, капитанът Хари Магуайър изравни в 75-ата, а Кристиано Роналдо донесе победата на Юнайтед в 81-вата минута. В първенството тимът на Солскяер спечели само една от последните двете възможни точки. 

Ливърпул е в серия от 21 поредни мача без загуба във всички турнири. Тимът на Юрген Клоп освен това отбеляза три или повече гола в осем последователни гостувания във всички турнири. Миналата събота мърсисайдци разгромиха Уотфорд с 5:0, а през седмицата постигнаха драматична победа с 3:2 над Атлетико Мадрид на „Уанда Метрополитано“. Така ливърпулци взеха реванш за двете загуби от „дюшекчиите“ от осминафиналите на Шампионската лига през 2019/20 година. Отборът на Юрген Клоп вече е с единия крак във фазата на елиминациите. През май Ливърпул победи с 4:2 на „Олд Трафорд“.

Букмейкърите определят като "лек" фаворит гостуващия тим, което е нормално предвид моментната форма на двата отбора. В случая не бих гласувал пълно доверие на "мърсисайдци", поради факта, че това е дерби и Юнайтед ще излезнат пределно мотивирани, мачът е на техния стадион и това донякъде ще компенсира по-малката им класа. 

В състава на "дяволите" има един специален играч, който живее точно за такива специални мачове. Каквато и да е формата на отбора му на Кристиано Роналдо винаги може да се гласува доверие в дербита и двубои, които решават лупи и титли. Точно затова ще предложа залог Голмайстор по всяко време - Роналдо. Коефициентът за този пазар се търгува на ставки около 1.8-2.00.

Голмайстор по всяко време - Кристиано Роналдо

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация