Прогноза: Барселона - Реал Мадрид

13:51
Прогноза: Барселона - Реал Мадрид

В неделята на дербитата безспорно най-чакано е Ел Класико. Най-големият мач в клубния футбол сякаш от години не е бил толкова блед и осакатен откъм суперзвезди, но въпреки това интересът към него в световен мащаб винаги е огромен и несравним с никое друго дерби в Европа. Барселона и Реал Мадрид ще кръстосат шпаги днес от 17:15 часа на „Камп Ноу“. "Белия балет" спечели всеки от последните три двубоя с каталунците, а точно преди година си тръгна с трите точки от Барселона след успех с 3:1.

Раздялата с Лионел Меси се оказа катастрофална за Барселона. Това се очакваше и в известен смисъл случващото се с каталунците не бива да се приема чак толкова драматично. Барса се държи близо до върха в първенството, но в Шампионска лига "блаугранас" стартираха изключително лошо. В първите два кръга отстъпиха с по 0:3 на Байерн Мюнхен и Бенфика, което логично им отреди последното място в групата им. Едва в средата на тази седмица те спечелиха първите си точки, побеждавайки с минималното 1:0 Динамо Киев. 

Реал Мадрид също не е познатото страшилище нито в Испания, нито в Европа, но въпреки това е с доста по-добри изяви от вечния си съперник. "Балета" с лекота надви украинския Шахтьор Донецк с 5:0 в средата на седмицата, но в предния кръг бяха, меко казано, неприятно изненадани от Шериф Тираспол, който ги победи насред Мадрид с 2:1. 

В Ла Лига мадридчани са на три точки зад изненадващия лидер Реал Сосиедад, но и с мач по-малко. Неостаряващият Карим Бензема е лидерът и голмайсторът на този отбор на Реал Мадрид и точно на него ще се разчита да тегли "белите" към титлата в Испания. За Шампионската лига столичани не са готови и едва ли имат някакви големи очаквания, така че се предполага, че всичките им сили ще са концентрирани на домашната сцена през този сезон.

Именно в днешното дерби те могат ясно да заявят шампионските си апетити и на практика да елиминират един от основните си конкуренти за титлата (доколкото Барса могат да бъдат смятани за такива предвид състоянието, в което се намират в момента). Единствено фактът, че това е най-голямото дерби и за двата тима ме спира да дам категорична "двойка" като прогноза, затова се насочвам към залог за попадения, а именно Реал Мадрид да отбележи над 1.5 гола    

Реал Мадрид сбор голове - над 1.5

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация