Ансамбълът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световното

10:15
Ансамбълът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световното

Родният ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу, Япония, заради контузия на Лаура Траатс.

Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Траатс е получила много силна и остра болка. Веднага е била проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно.

Ето изявлението на официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика във Фейсбук:

„Получихме официална информация от БФХГ, която обявяваме с огромно съжаление!

Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс!

Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка.

Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно!

Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!“

Шампионатът на планетата започва на 27 октомври с квалификациите на обръч и топка при индивидуалните гимнастички. България ще бъде представена в индивидуалното от Боряна Калейн и Татяна Воложанина, която ще дебютира на Световно първенство. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация