Ето защо Солскяер все още е мениджър на Юнайтед

22:54
Ето защо Солскяер все още е мениджър на Юнайтед

Ръководството на Манчестър Юнайтед в крайна сметка е взело решение да гласува доверие на мениджъра Оле Гунар Солскяер и той ще води тима в следващата среща с Тотнъм през уикенда, съобщават всички английски издания. Кризата в тима бе продуктувана от изключително слабото представяне на "червените дяволи" в последните седмици, апогея на което бе загубата от Ливърпул в неделя с 5:0.

Норвежецът ще получи възможност в следващите три срещи, които са срещу Тотнъм, Аталанта и Манчестър Сити, да се опита да подобри не само резултатите, но и представянето на отбора. Въпреки това пресата уточнява, че сегашното положение може да се промени още преди паузата за националните отбори през ноември, ако няма бърза промяна.

Голяма причина за това решение е, че няма очевиден кандидат, който веднага да заема мястото на норвежкия наставник, а смятаният за фаворит в момента Антонио Конте не се ползва с достатъчно голяма подкрепа от ръководните фактори. Освен това има увереност, че при продължаващо негативно развитие на нещата, самият Конте ще се съгласи да поеме поста и в следващите дни и при евентуален нов провал.

Изпълнителният вицепрезидент Ед Уудуърд и дясната му ръка Ричард Арнолд са провели разговори със собствениците семейство Глейзър, след което и с другите ръководни фактори на "Олд Трафорд", както и сър Алекс Фъргюсън, който също се е застъпил за своя бивш подопечен, след което в крайна сметка е било взето това решение.

По-голяма част от ръководителите на тима все още имат надежда, че норвежкия наставник може да успее да преобърне нещата, макар че това изглежда малко вероятно, след като повечето медиите на Острова твърдят, че той вече е загубил доверието на звездите в съблекалнята.

Тази сутрин на базата на тима са пристигнали освен Солскяер и играчите на тима, също така сър Алекс Фъргюсън и бившият собственик на тима Мартин Едуардс, за да проведат среща с играчите от първия тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация