РБ Лайпциг - ПСЖ (прогноза с коефициент 1.4)

12:27
РБ Лайпциг - ПСЖ (прогноза с коефициент 1.4)

РБ Лайпциг е домакин на водача в група „А“ ПСЖ. Пред две седмици парижани спечелиха трудно с 3:2 у дома срещу немците и запазиха преднината си от една точка пред Манчестър Сити. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде предаван пряко по РИНГ. 

Герой в миналия мач между двата тима беше Лионел Меси, който отбеляза на два пъти във вратата на Гулаши. Французите срещнаха големи трудности тогава заради агресивната игра на гостите, които създадоха голям брой голови положения пред Навас и дори водеха с 2:1, преди Меси да вземе нещата в свои ръце. Довчера обаче аржентинецът няма да е на разположение на Почетино и това може да се окаже голям проблем за парижани. Разбира се, в отбор от калибъра на ПСЖ въобще не липсват играчи, които могат да се нагърбят да изнесат тежестта на подобен двубой върху плещите си
   
Лайпциг и ПСЖ играят редовно помежду си в последните сезони. Те се сблъскаха на полуфинала в Шампионската през сезон 2019/20, когато парижани спечелиха на неутрален терен с 3:0. Няколко месеца по-късно жребият ги събра в групите, като тогава си размениха по една домакинска победа.

ПСЖ стартира групата с изненадващо равенство с Брюж, но след това спечели с 2:0 у дома директната битка за първото място с Манчестър Сити. 

Във френската Лига 1 парижани нямат никакви проблеми и вече имат аванс от осем точки пред Ница. 

Сезонът за Лайпциг е колеблив след напускането на Юлиан Нагелсман. Отборът не само няма актив в Лигата на богатите, но и е доста назад във временното класиране на Бундеслигата. "Червените бикове" са на осмо място, и то благодарение на сравнително добрите резултати в последните няколко кръга.

При положителен резултат гостите до голяма степен ще си осигурят участието в следващата фаза на турнира, което ще ги мотивира пределно срещу колебливия им опонент. Фактът, че са гости и без голямата си звезда ме възпира да дам категорично "2", затова се спирам на опцията "двоен шанс" - равен или ПСЖ.

Прогноза: ДШ - Х2

Прогнозирайте този мач в WINNER.BG. Включете се в Играта, класирайте се в призовата тройка и участвайте в разпределението на наградния фонд от 800 лв. всеки месец*.

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация