Заря - ЦСКА София (прогноза с коефициент 5.25)

18:44
Заря - ЦСКА София (прогноза с коефициент 5.25)

Тази вечер в 19:45 часа ЦСКА София ще излиза срещу Заря в четвъртия си мач от група „В“ на Лигата на конференциите. Софиянци имат само точка досега в надпреварата, но все още имат реални шансове за класиране напред. За да изпълнят целта си обаче победата на "Славутич Арена" е без алтернатива. Двубоят може да наблюдавате пряко по БТВ Екшън.

ЦСКА обаче усети вкуса на успеха само веднъж в последните си 4 двубоя, а в Европа вече 7 поредни срещи не знае що е това победа, ако се вземат предвид само гостуванията. Последната бе при знаменитата визита на Базел (3:1) в Швейцария на 1 октомври миналата година. Към това трябва да прибавим и факта, че „червените“ все още нямат победа в Украйна, а освен това треньорът Стойчо Младенов няма успех в еврогостуване начело на тима от над 18 години. Тогава (на 30 юли 2003 година) при визитата на Пюник в Ереван "армейците" побеждават.

Двата отбора влизат в мача в коренно различно настроение. Заря е в страхотна форма - 4 поредни победи, последната от които бе впечатляваща с 6:1 като гост на Металист Харков. За последно домакините допуснаха поражение в средата на миналия месец - 1:6 от Шахтьор Донецк.  

В същото време ЦСКА е на другия полюс. Отборът спечели само 1 победа в последните си 4 мача във всички турнири и тя бе за Купа България срещу Арда. А само преди броени дни "червените“ разочароваха жестоко привържениците си, губейки у дома с 1:3 от Локомотив Пловдив. 

И двата отбора имат не малко кадрови проблеми. Домакините са без контузените Шевченко, Кочергин, Кабаев и Назарина. Очаква се Виктор Скрипник да заложи на следните единадесет: Мацапура на вратата и Фаворов, Вернидуб, Имереков и Снурницин в защита. Цвек, Булеца и Громов ще са триото в средата на терена, а Саядманеш, Гладки и Захеди ще действат в атака. 

Стойчо Младенов не може да използва наказания Вион, както и контузения Кох. Метс пък няма картотека, така че няма как да играе. Добрата новина е, че Георги Йомов се размина със сериозна травма от мача с Локомотив (Пловдив) и се очаква дори да бъде сред титулярите. Единайсеторката на „червените“ вероятно ще бъде съставена от: Бусато под рамката на вратата и пред него Турицов, Лам, Матей и Мазику в отбрана. Жеферсон и Юга ще ди партнират в средата на терена, а Кери ще бъде в ролята на плеймейкър. Йомов и Вилдсхут ще оперират по крилата, а Кайседо ще води атаката.

В този момент от сезона ЦСКА е поне две класи под опонента си. Моментната форма също е в полза на домакините. Поради това смятам да дам по-смела прогноза за този двубой. Ставките за Заря -1,5 се търгуват около 5,2-6 в различните букмейкъри и с умерен залог биха дали добра печалба, а при загуба целостта на банката Ви не била се нарушила съществено.

Прогноза: Заря -1,5

Прогнозирайте този мач в WINNER.BG. Включете се в Играта, класирайте се в призовата тройка и участвайте в разпределението на наградния фонд от 800 лв. всеки месец*.

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация