Спортинг Брага - Лудогорец (прогноза с коефициент 2.37)

19:27
Спортинг Брага - Лудогорец (прогноза с коефициент 2.37)

Лудогорец ще се опита да използва последния си шанс за участие в евротурнирите и напролет. Довечера „орлите“ гостуват на Брага в четвъртия си мач от група „Е“ на Лига Европа. В нея разградчани успяха да спечелят само точка, дошла от равенството в гостуването на Мидтиланд.

Като сериозен плюс за гостите е фактът, че те вече са побеждавали Брага в Португалия. Това се случи преди 4 години отново в Лига Европа, когато възпитаниците на Димитър Димитров-Херо спечелиха с 2:0. Сега и двата отбора са доста различни, но шансове да се повтори този сценарий на теория съществуват. За целта обаче "зелените" трябва да си припомнят за добрите си игри в началото на сезона в Европа, когато играеха доста по-смело и атрактивно.

Дори и точка може да е важна и да даде някакви надежди на българския тим, стига той да спечели следващите си два мача. Ако не успеят да се класират на първите две места и да продължат на 1/16-финал в Лига Европа, то възпитаниците на Генчев ще се борят за третото място, което ще ги прати в елиминациите в Лигата на конференциите.

Освен всичко, казано дотук, Лудогорец ще опита да спре и една негативна серия. Отборът подобри антирекорда на Левски от 12 поредни мача без победа в групова фаза, като вече има 13 и общо 15, ако броим и мачовете от елиминациите. Толкова има и Розенборг, но днес „зелените“ могат да подобрят и този антирекорд, ако не стигнат до победата.

От своя страна Брага е изключителен домакин в турнира. Португалците нямат загуба на свой терен вече 8 поредни мача (5 победи и 3 равенства). Последното домакинско поражение на отбора в Лига Европа е срещу… Лудогорец на 19 октомври 2017 г.

Домакините днес не могат да разчитат на контузения Кармо. Треньорът Карлос Карвахал се очаква да заложи на: Матеус на вратата и пред него в защита Фабиано, Оливейра, Лейте и Секейра. Медейрош, Мусрати и Кастро ще са триото в средата на терена, а Галено, Орта и Руис ще действат в предни позиции.

Станислав Генчев има доста повече проблеми при окомплектоването на стартовия си състав. Към трайно контузените Вандерсон и Каули, трябва да прибавим и Са, Недялков и Сантана. Така единайсеторката на „орлите“ вероятно ще бъде съставена от: Кахлина на вратата и Икоко, Пластун, Терзиев и Пинас в защита. Гонсалвеш и Баджи ще са двойката опорни халфове, а Янков ще действа като плеймейкър. Текпетей и Десподов ще бъдат на крилата, а в атака голове ще се чакат от Сотириу.

Заключение

Досега мачовете с участието на Лудогорец са ниско резултатни. Това би трябвало да се промени днес, тъй като времето за пазене отмина и двата тима ще трябва да се отворят, за да търсят головете и съответно точките. Именно затова залагам за поне два гола в рамките на първото полувреме. Ставките за този пазар се търгуват за около 2,2, 2,5.

Прогноза: голове през първото полувреме: над 1,5

Прогнозирайте този мач в WINNER.BG. Включете се в Играта, класирайте се в призовата тройка и участвайте в разпределението на наградния фонд от 800 лв. всеки месец*.

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация