Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити (прогноза с коефициент 1.66)

23:26
Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити (прогноза с коефициент 1.66)

Манчестър Юнайтед приема Манчестър Сити на "Олд Трафорд" в среща от 11-ия кръг на Висшата лига. Домакините са в ролята на изявен аутсайдер, главно заради слабата си моментна форма и, разбира се, заради значително по-ниската им класа от тази на съперника им. Въпреки това мачът е очакван от всички в Манчестър с голямо нетърпение, защото той се очертава да бъде определящ за развитието на сезона и на двата клуба.   

Успехът с 3:0 срещу Тотнъм преди седмица поразчисти гъстите облаци над главата на Оле Гунар Солскяер. През седмицата „червените дяволи“ записаха още един положителен резултат - 2:2 срещу Аталанта в Шампионската лига. Ремито до голяма степен осигури на Юнайтед място в елиминациите в Лигата на богатите, но предвид големите амплитуди в представянето им може да се случи така, че да играят и в Лига Европа напролет.

В днешното дерби за "червените дяволи" ще отсъства Пол Погба (червен картон). Липсата му, по мнение на мнозина специалисти, е голяма и дори би била пагубна за Юнайтед, но
моето виждане е, че това е огромен плюс за домакините. Погба така и не може да разгърне потенциала си в Манчестър. Твърде много време французинът е чакан да покаже лидерски качества и да поведе тима към големите трофеи. От време на време има по някое "избухване" и дотам. След това - стойки и несериозно отношение към играта, които меко казано дразнят големи легенди като Рой Кийн, който е сред най-отявлените критици на световния шампион и не без основание. Търпението на феновете също е на изчерпване и те на няколко пъти подсказаха това на Погба.   

Рафаел Варан пък е извън сметките, но поради контузия. Неговата липса ще е значително по-осезаема.

Манчестър Сити инкасира неочаквана загуба от Кристъл Палас в миналия кръг. Сити имат навика веднъж или дваж в хода на сезона да допускат такива резултати срещу тимове от калибъра на Палас. Дали заради подценяване, дали заради нещо друго, тези странни резултати неизменно присъстват в пасива на "небесносините". Те, разбира се, винаги съумяват да се възстановят от тях, затова поражението срещу лондончани не бива да буди някакви сериозни притеснения.

Ако обаче днес се получи негативен резултат, това несъмнено ще е червена лампа за Гуардиола. Пеп е супер класа мениджър и той отлично знае как да се измъкне от всяка една ситуация. Това показва и поведението му седмица преди дербито. Неколкократното споменаване на по-голямата важност на мача с Брюж и как той е на преден пред двубоя със Сити са типични за него психологически игри и с противника, и с медиите. Те и този път дадоха резултат, след като представителите на пресата раздухаха до небесата думите му (типично по британски). Че мачът с Юнайтед е по-важен за него от този с Брюж ще се види ясно днес, когато Юнайтед ще усетят головата мощ на "гражданите".

В лазарета на тима е Феран Торес, с наказание е Лапорте, а Бенжамен Менди продължава да има сериозни проблеми с властите и едва ли ще го видим отново в игра с екипа на Манчестър Сити.

Заключение

Въпреки че Сити са смятани за фаворит и се очаква едва ли не да вземат срещата на ходом, не смятам, че ще се случи точно това. Второ поредно поражение в голямо дерби ще дойде много за клуб като Юнайтед. Солскяер е доста подценяван като мениджър, но гарантирано си е направил нужните изводи от събитията в последните седмици и най-малкото ще предотврати резултат от сорта на 0:5. Тук ще насоча вниманието ви към пазар за голове. Спирам се на опцията и двата отбора да отбележат гол. Основен довод е топ класата на атакуващите звена и на Юнайтед, и на Сити. Друг факт, който накланя везните в посока"гол/гол", е статистиката, която казва, че в последните 5 дербита тази опция е непечеливша. Близо две години, в които виждаме единият тим да не може да се разпише в дербито, е твърде дълъг период и смятам, че утре ще бъде сложен край на "сухите мрежи".

Прогноза: двата отбора да отбележат гол: да

Прогнозирайте този мач в WINNER.BG. Включете се в Играта, класирайте се в призовата тройка и участвайте в разпределението на наградния фонд от 800 лв. всеки месец*.

Съставил: Павел Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация