Босна на Петев загуби от Финландия и остана без шансове за Катар

20:33
Босна на Петев загуби от Финландия и остана без шансове за Катар

Босна и Херцеговина на Ивайло Петев няма да играе на Световното първенство, след като допусна домакинска загуба с 1:3 от Финландия в решаваща квалификация от група “D”. На тима на българския селекционер му остава още един мач - срещу Украйна, но той вече няма шанс за нито едно от първите две места.

Преди другата среща днес между Франция и Казахстан “петлите” са начело с 12 точки, а втори вече са финландците с 11. Босна е на 4 пункта от втората позиция. Директно на Мондиала отива само победителят в групата, а вторият ще трябва да мине през бараж.

Петев не можеше да разчита на голмайстора Един Джеко, който е с контузия от дербито между Милан и Интер. Ттитуляри за отбора бяха Миралем Пянич и Раде Крунич, но и те не успяха да помогнат. Близо час домакините бяха с човек повече, но на всичко отгоре съперникът пропусна и дузпа.

Теему Пуки не успя да реализира от бялата точка още при 0:0 в 25-ата минута, но само четири по-късно той се реваншира с асистенция към Маркус Форс за 1:0 за Финландия

В 37-ата Юка Райтала от тима на “совите” получи директен червен картон за фал срещу Сеад Коласинак. Нарушението беше толкова грубо, че преотстъпеният от Арсенал футболист не успя да продължи играта. 

Независимо че бяха в намален състав, финландците нанесоха втори удар. В 51-вата точен беше Робин Лод. 

После Петев извади и Крунич, и Пянич, като влезлият на мястото на единия от тях Лука Менало веднага върна единия гол. 

Минутата беше 69-а и домакините повярваха, че имат сили за обрат, но само четири по-късно Даниел О’Шонеси реализира трето попадение за гостуващия отбор, с което реши всичко.

В последния кръг на 16 ноември Финландия приема Франция, а Босна ще е домакин на Украйна. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация