90-процентова Германия спечели групата си и ще преследва световната титла в Катар

00:21
90-процентова Германия спечели групата си и ще преследва световната титла в Катар

Германия затвори квалификационната си битка за Катар 2022 с пореден силен мач и изразителна победа с 4:1 над Армения като гост. Така 4-кратните световни шампиони завършват начело в група “J” с 27 точки от 30 възможни (9 победи от десет мача). На плейофите отива Северна Македония. 

Тимът на Ханзи Флик отдавна се беше класирал директно и тази вечер селекционерът заложи на по-различен състав, след като доста от основните му футболисти или получиха почивка, или бяха контузени, или бяха под карантина заради случай на коронавирус. 

Както и в Челси напоследък, Кай Хавертц излезе като централен нападател и даже вкара след само 15 минути, като малко по-рано беше ударил и греда. 

В добавеното време на първата част Илкай Гюндоган удвои от дузпа, отсъдена с помощта на ВАР. Полузащитникът на Манчестър Сити се разписа още веднъж - в 50-ата след асистенция на днешния капитан Томас Мюлер.

Най-известният футболист на Армения Хенрих Мхитарян намали от дузпа в 59-ата, но само пет минути след това Йонас Хофман възстанови преднината на Бундестима от три попадения. 

Германците завършват със само една загуба в групата (1:2 от Северна Македония), а интересното е, че всичките четири допуснати попадения дойдоха с Марк-Андре тер Стеген на вратата. 

До днес арменците имаха единствено теоретичен шанс да финишират втори, изпълним само при някакво нечувано стечение на резултатите.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация