Нидерландия и Аржентина се класираха за финалите на Мондиал 2022

13:17
Нидерландия и Аржентина се класираха за финалите на Мондиал 2022

Станаха ясни още два от финалистите на Мондиал 2022 след вчерашното изиграване на квалификационните мачове в зона УЕФА (Европа) и зона КОНМЕБОЛ (Южна Америка). Сигурни участници в Катар вече са трикратните финалисти на световно първенство Нидерландия, както и двукратните шампиони Аржентина.

Нидерландия не допусна грешка в последния си мач от група G и победи Норвегия с 2:0 у дома, за да завърши на първо място с 23 точки. "Оранжевите" имаха нужда от равенство в Ротердам, докато гостите се нуждаеха от победа, като и двата тима бяха предпазливи и не се стигна до много голови положения. Все пак домакините успяха да пробият отбраната на своя съперник в края и с голове на Стивън Бергвайн в 84-та и Мемфис Депай в 91-та минута да стигнат до успеха. По този начин Норвегия завършва на трето място в групата и няма да участва в Катар, а за втората позиция и бараж се пребори Турция след победа над Черна Гора с 2:1 като гост. В последния мач от групата Латвия победи Гибралтар с 3:1.

В Южна Америка Аржентина си осигури място във финалите на Мондиала, въпреки че направи нулево равенство при домакинството си на Бразилия. За Лионел Меси и компания ключова бе победата на Еквадор над Чили с 2:0, след която аржентинците няма как да бъдат изместени от едно от първите четири места, даващи право на директна виза за Катар. От своя страна Еквадор също увеличи сериозно шансовете си за класиране и вече има 23 точки на третата позиция, шест повече от Колумбия и Перу, които делят четвъртото място. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо не игра за Еквадор при успеха над Чили. В останалите мачове от тази нощ Боливия победи Уругвай с 3:0 у дома, Перу взе гостуването си на Венецуела с 2:1, а Колумбия и Парагвай направиха равенство 0:0.

Останалите резултати в зона УЕФА:
Група D: Босна и Херцеговина - Украйна 0:2, Финландия - Франция 0:2;
Група Е: Чехия - Естония 2:0, Уелс - Белгия 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация