Канада надви Мексико в зверски студ и се доближи до Мондиал 2022

13:22
Канада надви Мексико в зверски студ и се доближи до Мондиал 2022

Мечтата на Канада за първо участие на Световно първенство от 1986-та година насам става все по-реална, след като тимът победи Мексико с 2:1 у дома в мач от квалификациите в зона КОНКАКАФ (Северна и Централна Америка).

В Едмънтън при температура минус 9 градуса два гола на Кайл Ларин преди и след почивката дадоха солидна преднина на канадците, а гостите успяха да стигнат само до почетно попадение в 90-та минута чрез халфа Ектор Ерера. Двубоят завърши с масова конфронтация между играчите на двата тима, но в крайна сметка страстите се успокоиха, а Канада вече води в класирането на групата с 16 точки, една повече от втория САЩ и две повече от Мексико и Панама, които делят третото място.

Американците направиха грешна стъпка при гостуването си на Ямайка и стигнаха само до равенство 1:1. В Кингстън Тимъти Уеа, 21-годишният син на носителя на Златната топка от Либерия Джордж Уеа, даде преднина на САЩ в 11-та минута, но десет минути по-късно новата звезда на ямайския футбол Михаил Антонио изравни със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Канада има само едно участие на Мондиал в историята си - в Мексико през 1986, но след идването на британеца Джон Хърдман начело на тима и изгряването на звездата на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис, отборът вече мечтае за участие в Катар през следващата година. До края на квалификационния цикъл остават още шест кръга, а първите три отбора се класират директно за Мондиала, докато четвъртият ще играе бараж. Добрата новина за канадците е, че те вече са изиграли три от най-трудните си мачове - два с Мексико и гостуване на САЩ, а все още нямат загуба - четири победи и четири равенства.

Останалите резултати от тази нощ:

Коста Рика - Хондурас 2:1

Панама - Ел Салвадор 2:1. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация