Мистерията с изчезналата Пън Шуай се разплита

17:12
Мистерията с изчезналата Пън Шуай се разплита

Пън Шуай е в дома си и скоро ще направи публична изява, обяви журналист от китайска държавна медия. Според главния редактор на "Глобал Таймс" Синджин Ху тенисистката, която не се е появявала в публичното пространство от 3 ноември, е свободна, но не иска да бъде притеснявана.

Съобщението на журналиста бе придружено от нейни снимки. Бившата водачка в световната ранглиста на двойки изчезна, след като на 2 ноември обвини в изнасилване бившия вицепремиер на Китай Чжан Гаоли. Шуай публикува изявление в китайската социална мрежа Уейбо, в което разказа как през 2018 г. Чжан Гаоли, който е бивш член "Постоянната комисия на Политбюро", я принудил да имат интимни взаимоотношения.

Шуай обаче твърди, че няма доказателства за думите си. Малко по-късно профилът ѝ беше блокиран. Темата набира все по-голяма популярност и привлече вниманието на част от най-известните тенисисти.

Междувременно Китайската държавна телевизия публикува имейл от нейно име, но Женската тенис асоциация се усъмни в достоверността му. Организацията поиска доказателства, че Шуай е добре. Директорът на асоциацията Стив Саймън дори заплаши Китай с прекратяване на взаимоотношенията.

"Мога да потвърдя от мои източници, че снимките, които се появиха, са актуални. През последните няколко дни тя e останала в собствения си дом свободно и не искаше да бъде безпокоена. Скоро ще се появи публично и ще участва в някои дейности, написа Синджин Ху в "Туитър".

Изданието "Глобал Таймс" се публикува от "Пийпълс Дейли" - официалния вестник на управляващата комунистическа партия в Китай.

btvnovinite.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация