Време е за нова порция вълнуващи сблъсъци от Шампионската лига

08:05
Време е за нова порция вълнуващи сблъсъци от Шампионската лига

Днес ще се изиграят втората порция мачове от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Предстоят нови 8 сблъсъка в групи "А", "В", "С" и "D". Ще видим още решителни сблъсъци по терените на Стария континент. Някои отбори имат шанс още днес да си осигурят място на 1/8-финалите, докато други може да приключат с надеждите си за нещо повече в турнира.


В група "А" предстои ключов сблъсък между лидериге Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Победителят в този мач е сигурен 1/8-финалист. Равенството пък може да класира и двата тима, стига Брюж да не спечели другия мач в групата срещу РБ Лайпциг.


В група "В" вече имаме знаем победителя и това е Ливърпул. Мърсисайдци със сигурност ще завършат на първото място и ще играят на елиминациите. Битката за втората позиция обаче ще бъде ожесточена. Предимството е на страната на Порто, който може още днес да стане осминафиналист, ако победи на "Анфийлд" , а в другия мач Атлетико Мадрид загуби от Милан. "Дюшекчиите" и "росонерите" пък се изправят в не по-малко важен двубой. Двата тима са длъжни да търсят победата и да разчитат на помощ от Ливърпул, за да запазят надежди за продължаване в турнира.


В група "С" също имаме един класирал се напред отбор и това е Аякс. Нидерландците се нуждаят само от точка срещу Бешикташ, за да си гарантират и първата позиция в крайното класиране. Спортинг (Лисабон) и Борусия (Дортмунд) пък излизат в пряк сблъсък за второто място. Германците със сигурност се класират напред, ако спечелят в Португалия. За "Лисоабонските лъвове" също има шанс да си осигурят място в следващата фаза днес, но те трябва да спечелят с два или повече гола.


В група "D" е най-заплетено. Три отбора са с доста изравнени шансове в битката за първите две места. Решителният сблъсък ще бъде в Молдова, където Шериф посреща Реал Мадрид. Отборът от Тираспол вече разплака испанците в първия сблъсък на "Сантиаго Бернабеу". Сега те ще опитат да поднесат нова изненада, а ако спечелят и Интер загуби от Шахтьор, те дори ще се класират на 1/8-финал. "Белият балет" обаче излиза за мъст, още повече, че с победа тази вечер, те си гарантират продължаване на елиминациите. Интер също посяга към следващата фаза. "Нерадзурите" ще се класират, ако победят Шахтьор и Шериф не спечели срещу Реал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация