Левски - едно ново начало

08:09
Левски - едно ново начало
Само за 4 години отборът на Левски и всички негови истински привърженици преживяха много. Хората бяха скептично настроени след назначаването на Станимир Стоилов за старши треньор.

Това обаче не му попречи да се превърне в най-добрия български треньор. Той първо спечели купата на страната, а след това отведе отбора до един от най-добрите му сезони от много време насам.

Постепенно той изгради нов отбор от млади и переспективни играчи. Той съумя да научи отбора да играе правилен футбол, който да носи радост на феновете и победи във важните мачове.

Именно поради тази причина сините изиграха цели 14 мача в турнира за купата на
Уефа - от предварителните кръгове,  до четвърт-финалите
. Всеки един от тези мачове донесе много и различни емоции на феновете на Левски. От гола на Бардон срещу Оксер до мачовете срещу Шалке.

Отборът изигра поредица от силни мачове и отстъпи достойно срещу Шалке. След това последваха още добри мачове по родните терени и класиране в Шампионската Лига.
 
През този сезон обаче нещата са доста по-различни. Сините претърпяха истински крах след отпадането от финландския Тампере още във втория квалификационен кръг за Шампионската Лига, а след това и тежък полусезон в "А" група.

Те не успяха да победят нито един от от другите софийски отбори, а от Литекс дори загубиха. Играчите изглеждаха изчерпани и без желание за победи. До зимата отборът така и не успя да се съвземе и допусна загуба от ЦСКА и равенство със Славия. Така те завършиха полусезона на незавидното 4-то място с мач по-малко. През зимата ръководството реши, че е време за нова промяна, но Стоилов логично запази мястото си.

Промяната дойде с продажбата на играчи от основния състав. Доскорошните национали на България Телкийски и Топузаков заминаха за Израел, а след това и французинът Бардон ги последва. Йовов бе продаден в Кипър, Емил Ангелов в Литекс, а Коприваров в Славия. Джайеоба пък отиде под наем в Израел. Николай Димитров изкара проби в Арсенал, а Домовчийски в Блекбърн. В крайна сметка само Домовчийски напусна в посока Германия,
където бе даден под наем на елитния Херта.

В Левски акостираха бразилците Жеан Карлос и Жоазиньо, а преди тях дойде и сънародника им Зе Соарес. Младите Исмаил Иса и Цветомир Матев също пристигнаха на Герена.

След всички тези трансфери отбора ще изглежда по доста различен начин. След напускането на Топузаков, в защитата тотално ще се утвърди мароканеца Рабех, а другия мароканец Бензукан също ще се бори за титулярно място. В халфовата линия Тасевски и Жоазиньо да се борят за освободеното от Бардон място, а в атаката се очаква да има промяна само на върха, където ще действа Жеан Карлос. По крилата най-вероятно ще
оперират Николай Димитров и Зе Соарес.

По време на зимните лагери играчите показаха, че все още не са достатъчно сработени и за това изиграха някои доста лоши мачове. Все пак тези резултати не могат да бъдат мерило за бъдещите мачове на отбора, тъй като той не успя да излезе в завършения си вид в нито един от приятелските мачове, поради контузии и отсъствия на играчи за националните им отбори.

След близо седмица, сините подновяват битката за титлата с отложения си мач с
Черноморец. Тогава ще имаме възможност да видим новото лице на Левски. На четвърт-финала за купата те ще гостуват отново на Литекс в Ловеч, където вече загубиха веднъж през този сезон. В първенството на отборът остана само да печели мачовете си и да се надява на слаби резултати на съперниците.

На нас феновете пък ни остава само да подкрепяме отбора и да се надяваме предстоящият полусезон да бъде значително по-добър от изминалия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thebest68
23.02.2008 22:48

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ЛЕВСКАРИ НЯМА СТРАШНО ЧОРБАТА СТАВАТ ПО ЗЛЕ ОТ НАС СЕГА ЛИТЕКС ЩЕ ГИ БИЕ ПЪРВИЯ МАЧ ДОРИ МОГА ДА ИЗКАРАМ НЯКОЙ ЛЕВ В БИ УИН КОЕФИЦЕНТА Е 7.50 ЗА 2 -КАТА УСПЕХ НА ВСИЧКИ

toreto_sz
21.02.2008 20:02

даи боже и не само левски ами и другите та да кажем че имаме футбол че тоя театър ми писна на ....скоро и косово ше ни мачкат ГРАНДОВЕТЕ
дано че на вси4ки ни се иска да гледаме футбол а не само по телевизията

tsetso_b_67
21.02.2008 18:49

Аз съм оптимист за представянето на Левски!

piranya_bg78
19.02.2008 14:50

в неделя ЧЕРНОМОРЕЦ ще развинти тоз "български" отбор

Highbury
19.02.2008 00:18

Такова Нещо ИМА ЛИ КАТО БЪЛГАРСКИ ОТБОР ?! ОТГОВОРА Е НЕ

mitko_plovdiv
18.02.2008 20:40

ЛЕВСКИ-НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОТБОР НА ЗЕМЯТА!!!САМО ЛЕВСКИ!!!