Сити стартира преговори с Бензема

06:47
Сити стартира преговори с Бензема

Манчестър Сити следи отблизо ситуацията с нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема. От ръководството на "Гражданите" са провели разговори с представители на французина за да проучат възможността за негов трансфер в посока "Етихад", твърди "Ел Насионал".


33-годишният футболист е в отлична форма от началото на сезона, като има 15 гола и 8 асистенции в 17 изиграни мача. Договорът му на "Сантиаго Бернабеу" е до лятото на 2023 година. В последните месеци обаче усилено се говори, че клубът работи по привличането на нови двама нападатели - Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. Така че няма да е изненада, ако "Белият балет" реши да се раздели с Бензема, за да направи място за тях двамата.


В същото време и Манчестър Сити иска да усили нападателната си мощ. Клубът бе близо до привличането на Хари Кейн през миналото лято, но трансферът пропадна в последния момент. Сега Джосеп Гуардиола се оглежда за други възможности на пазара и Бензема е един от нападателите, които са хванали окото му.


Французинът също е заинтригуван от възможността да премине на "Етихад" и да работи с Гуардиола. Той е наясно, че ако Реал привлече Мбапе и Холанд, ще получава доста по-малко игрови минути, а това не му се нрави особено. Така че той не изключва възможността за смяна на обстановката и опитване на ново предизвикателство в края на кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация