Ман Сити взривява пазара

11:34
Ман Сити взривява пазара
Ръководството на английския Манчестър Сити е приготвило стряскащите 500 милиона паунда за покупки на футболисти през следващия трансферен прозорец.

Става въпрос за шест от най-добрите футболисти в света, който са основна цел на арабският мултимилиардер д-р Сюлейман Ал-Фахим. Както е известно той оглавява  компанията  "Абу Даби Юнайтед Груп", която закупи основния пакет акции на Манчестър Сити.

"Гражданите" вече си осигуриха услугите на бразилската звезда Робиньо за "скромните" 42 милиона евро. Д-р Сюлейман Ал-Фахим, заяви, че е готов да плати 134 милиона паунда за да притежава крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо. Минути преди края на трансферния прозорец от Сити са предложили 120 милиона паунда за португалеца, но Юнайтед са отклонили офертата до зимната пауза.

Собственикът на Ман Сити каза, че основна цел на отбора през следващия трансферен прозорец ще са Кака от Милан и Лионел Меси от Барселона, за който предложенията ще започват от 80 милиона паунда. Фернандо Торес и Сеск Фабрегас ще бъдат привлечени за по 60 милиона\"\", колкото ще бъдат предложени и на Юнайтед за Димитър Бербатов.

"Бяхме разочаровани, че не взехме Бербатов. Опитахме, но не се получи. Това обаче не означава, че сме се отказали от него. Искаме най-добрите футболисти в света и мисля, че ще успеем да ги привлечем", заяви новият собственик на Манчестър Сити.

"Има и други богати клубове във Висшата лига на Англия, но мисля че отбор като Манчестър Сити може да се състезава с Челси, Ливърпул, Арсенал и Юнайтед и от това само ще се вдигне качеството на турнира", мисли д-р Ал-Фахим.

Петролният магнат има намерение да привлича футболисти от световна класа със заплата от 200 хиляди паунда на седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xux4eto
06.09.2008 14:19

Само дето състоянието на абрамович възлиза на около 12 милиарда, а на арабите на около 412 милиарда...

iksvel
03.09.2008 16:33

Няма да постигнат по-голяма сила от тази на Челси - само с много пари не става... Въпреки че ще ми е интересно Абрамович и това арабче да се надпреварват за някой футболист И двамата са опаричени доста сериозно...

MAN_
03.09.2008 12:55

Да ама това да имаш най големите звезди не означава да си най великият клуб в света и затова дори и тези на снимката да ги имат в което се съмнявам дълбоко няма да са най великите,защото това се постига с труд и трофеи а те какво имат че не си спомням.Не са печелили титла от 1976г няма какво да добавая повече