Томов дава Станишев на прокурор за вмешателство в ЦСКА

16:31
Томов дава Станишев на прокурор за вмешателство в ЦСКА
Александър Томов заяви, че ще сезира главния прокурор за злоупотреба с власт на Сергей Станишев. Томов каза, че разполага с безусловни доказателства и документи, че бившият премиер Станишев е заповядал лично намесата на ДАНС в ЦСКА, което в грубо нарушение на Закона за ДАНС, съобщава "Нюз.бг".

По думите на Томов проверката на ДАНС в ЦСКА е завършила с доклад, от който личи, че няма никакво нарушение на законите и че по никакъв начин не е имало застрашаване на националната сигурност.

Томов заяви, че разполага с необходимите доказателства за пряка връзка между вмешателството на ДАНС и отнемането на лиценза на футболен клуб ЦСКА.

"Зад решението и случая стоят едни и същи хора, работещи в кабинета на бившия премиер или свързани непосредствено с него", категоричен е Томов.

Той каза още, че вмешателството на ДАНС е било използвано чрез натиск върху прокурори, за да повдигнат обвинение срещу него и група длъжности лица от футболен клуб ЦСКА и Кремиковци.

По думите на Томов е последвал силен натиск клубът да бъде продаден по начин, удобен на бившите управляващи и близки до тях фирми.

"Ще потърсим своите права в съда", заяви Томов и добави, че ще информира ФИФА и УЕФА, а също и парламентарната комисия за контрол върху дейността на ДАНС и председателя й Иван Костов.

Томов каза, че иска да бъде проверено дали зад намесата на ДАНС в ЦСКА не стоят икономически и политически интереси.

Александър Томов съобщи, че разполага с визуален запис на заповедта на Станишев за намеса на ДАНС в ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

VeneSotirov
19.10.2009 21:19

Лупи ти още ли си жив крадливо жалко гадно копеленце.От чума да изсъхнеш дано долен подчовек червив!

Kur3aLefski
19.10.2009 16:52

хахаххахаххахах Тоя никой неможе го спре *lol*