Висш пилотаж ли са залозите на живо? Комбинацията от усет и познания носят успех

20:00
Висш пилотаж ли са залозите на живо? Комбинацията от усет и познания носят успех

Висш пилотаж ли са залозите на живо? Комбинацията от усет и познания носят успех

В зората на спортните залози всичко беше статично. Букмейкърите определяха коефициентите за дадено спортно събитие и в уречен час преди началото му, залозите приключваха и започваше чакането. Първо чакахме да започне събитието, после то да завърши, а накрая - чакахме за възможността да заложим за следващото.

И така седмица след седмица. Масовото навлизане на интернет в средата на 90-те години промени всичко из основи. Отне време, но бе разработена система, благодарение на която вече не е необходимо да се чака финала на едно събитие за следващата възможност. Дойде ерата на залозите на живо, които преобразиха индустрията.

Както подсказва името, залозите на живо представляват възможност да се залага на различни пазари от дадено спортно събитие, но по време на самото събитие. Предложенията са широкообхватни и разнообразни. Например, за един футболен мач, можете да правите залози на живо за победител, за общ брой голове в мача, за точен резултат, за брой отбелязани голове от всеки отбор, за автор на следващото попадение и т.н. 

Сайт като winbet.bg например ежедневно предлага залози на живо за поне десет вида спорт, както и електронни спортове, подредени удобно в отделна секция и с лесно меню за управление. Нещо повече, сайтът много често предлага и специални промоции, свързани именно със залозите на живо.
  
Както ще видите на този сайт, особена разлика между офертите за даден мач преди старта му и при залозите на живо няма. Единственото, което е различно, е, че на живо коефициентите се променят ежеминутно, а в много случаи дори през няколко секунди. Това вероятно звучи доста сложно и трудно за мнозина и те донякъде може би са прави, но само донякъде. 

Достатъчно е да следвате няколко прости правила, за да не бъдат залози на живо „висш пилотаж“ за вас: 

Направете всичко възможно да гледате мача. 

В наши дни са малко значимите спортни събития без телевизионни или онлайн излъчване, а технологиите позволяват да следите и по няколко събития наведнъж. Така ще имате пълен поглед върху ставащото на терена и няма да разчитате само на сухата статистика. Защото вашият личен усет е важен и никакви статистики не могат да го заменят. А като говорим за усет, за да има той някакво значение, стигаме до… 

Търсете познатото

При спортни залози на живо се придържайте към първенства и спортове, които познавате. Изкушаващо е да опитате и с някой по-екзотичен пазар, но залогът на сляпо е като игра на рулетка – по-добре не пренасяйте тази игра в спортните залози на живо. Изберете първенство или спорт, които познавате, използвайте това знание и…

Изградете стратегия 

Обстановката на терена се мени бързо, затова елиминирайте случайностите до максимум като си изградите предварителна стратегия. Направете проучване има ли, например, някой от отборите склонност да допуска ранни голове, кой често проспива първото полувреме и т.н. 
 
Запознайте се с интерфейса на букмейкъра

В залозите на живо скоростта е всичко, така че задължително трябва да сте наясно кой бутон на екрана за какво служи и къде да откриете предложението, на което сте се спрели. 

Опознайте функцията кеш-аут

Дори изглеждащата абсолютно сигурна прогноза може да се обърка. Едно спортно събитие може да предложи куп напълно непредвидими събития като съдийски грешки или, както често става във футбола, червени картони и изгонване на играчи заради абсолютно безсмислени нарушения. Функцията Кеш-аут е вашият най-добър приятел точно в такива случай. Най-общо казано, тя представлява прекратяване на залога преди приключването на срещата. Срещу това на мига вземате процент от първоначално изчислената печалба или от залога си. Така можете да си гарантирате някаква, макар и по-малка от очакваното печалба или да ограничите загубата си в приемливи граници. 
Залозите на живо могат да имат подсигуряваща функция
Ако нещата се объркат и мачът не върви според очакванията ви, с един или няколко допълнителни залога в хода му загубите могат да бъдат частично или напълно наваксани. Иначе казано – при залозите на живо вие имате много по-голям, макар и не абсолютен, контрол върху крайния изход от вашия залог. 

След всичко това, остава да направите само едно – просто да опитате със залози на живо. Лесно ще разберете дали това е „вашето нещо“ или не, но независимо от резултата от опита, със сигурност ще усетите особения прилив на адреналин, който те предлагат.    

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация