Стана ясно кой за кого е гласувал в анкетата за "Златната топка", вотът на България е за Бензема

16:20
Стана ясно кой за кого е гласувал в анкетата за "Златната топка", вотът на България е за Бензема

Лионел Меси завоюва седмата си “Златна топка” с преднина от 33 точки пред Роберт Левандовски. Мнозина смятат, че полякът е бил ощетен, но в крайна сметка това са резултатите от вота. В гласуването участваха 180 журналисти от различни държави, като всеки трябваше да подреди своя топ 5. За първия се дават 6 точки, за втория - 4, за третия - 3, за четвъртия - 2 и за последния - 1. Сега вече може да се види кой как е гласувал.

България е представена от двама журналисти - Михаил Касабов и Румен Пайташев, които обаче участват с един общ глас. Според тях №1 е Карим Бензема, следван от Джанлуиджи Донарума, Лионел Меси, Роберт Левандовски и Кевин Де Бройне. Нападателят на Реал Мадрид е първи избор още на Испания, Кот д’Ивоар, Мадагаскар, Оман, Сирия, Таити, Чад, Того, Тунис и Коморските о-ви.

Може би очаквано аржентинският журналист изобщо не включва Левандовски в своя топ 5, но колегата му от Полша поставя Лео Меси на трета позиция.

Представителят на Португалия е преценил, че Кристиано Роналдо не заслужава дори точка и не го слага в своя списък. Същото смята и френският колега, който обаче не фаворизира своя сънародник Карим Бензема, а посочва Меси като №1.

В петицата на Бразилия е включен Неймар, но ги няма нито Меси, нито Левандовски. Йемен и Шотландия също не слагат Лео в своя топ 5, а според гръцкия представител Левандовски не е сред петимата най-силни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация