Време е за първата порция сблъсъци от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига

06:53
Време е за първата порция сблъсъци от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига

Все по-малко свободни места останаха на 1/8-финалите в Шампионската лига. Тази вечер ще се изиграят първите 8 мача от последния 6-и кръг в груповата фаза. След техния край ще знаем името на още 1 участник в следващата фаза, който ще се присъедини към Аякс, Байерн, Челси, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Спортинг (Лисабон). Тези двубои обаче са важни и в битката за първите места в отделните групи, както и за третите места, които дават право на участие в Лига Европа напролет.


Най-интересно е в група "В". Там Порто приема Атлетико Мадрид, а Милан е домакин на Ливърпул. Мърсисайдци вече са сигурен победител в групата с 5 победи от 5 мача и ще играят само за честта си. Всеки от останалите отбори обаче още има шанс са се пребори за второто място. В най-добра позиция е Порто, който е с точка повече от другите си два съперника. Победа днес със сигурност класира "Драконите" напред, а равенство също може да им свърши работа, стига Милан да не победи. Атлетико пък ще продължи напред само с победа, но ще трябва да се надява и Милан да не спечели с много голове. За "Росонерите" победата също е задължителна, като те трябва да се надяват на равенство в другия двубой или да запишат успех с много голове и да чакат минимален успех на "Дюшекчиите", като така ги изпреварят по голова разлика.


В група "А" вече знаем първите два отбора в крайното класиране. Това са Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, които ще завършат съответно на първата и втората позиция. Битката днес е за третото място, за което спорят РБ Лайпциг и Брюж които до момента са с равни точки - по 4. Германците приемат Ман Сити и ще продължат в Лига Европа с победа, равенство също може да им свърши работа, стига Брюж да не победи в Париж, а дори и загуба може да ги остави на 3-ото място, но тогава белгийците задължително трябва да загубят на "Парк де Пренс". За да продължи напред пък Брюж трябва да спечели и да се надява Лайпциг да не победи, или да завърши наравно и да чака германците да загубят.


В група "С" всичко и ясно и мачовете днес са само за престиж. Аякс печели групата, втори със сигурност ще бъде Спортинг, Борусия (Дортмунд) отива в Лига Европа като трети, а Бешикташ отпада от турнира на последното място. Тази вечер Аякс играе срещу Спортинг на "Йохан Кройф Арена", а Борусия приема Бешикташ, който ще опита да вземе нещо от "Сигнал Идуна Парк" и да не приключи без спечелена точка.


Подобно е положението и в група "D", където все пак има някаква интрига и тя е за първото място. Реал Мадрид и Интер си гарантираха място на 1/8-финала, а сега ще определят победителя в групата в пряк сбълъсък на "Сантиаго Бернабеу". "Белият балет" ще е доволен и на равенство, докато "нерадзурите" ще трябва да търсят задължителен успех. Шахтьор (Донецк) и Шериф (Тираспол) пък ще играят само за честта си в другия мач, тъй като молдовците са сигурни за 3-ото място, а дори и да спечелят, украинците нямат шанс да продължат в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация