Бразилски гранд изпадна във втора дивизия

16:41
Бразилски гранд изпадна във втора дивизия

Един от големите отбори в Бразилия Гремио изпадна във втора дивизия. “Трикольор” надви с 4:3 новия шампион на страната Атлетико Минейро в последния кръг на този сезон, но въпреки това за трети път в своята история ще играе в Серия “Б”. 

Над 34 000 зрители пристигнаха на “Арена до Гремио”, за да подкрепят любимците си с надежда на чудото, тъй като освен успеха на своя тим трябваше да чакат благоприятно развитие на още два мача. Момчетата на Вагнер Манчини поведоха до 20-ата минута с 3:0 след два гола на Диего Соуза (6, 20) и Кампас. Додо (26) и Едуардо Варгас (31) бързо върнаха две попадения за новия шампион на страната. Преотстъпеният от Ювентус национал на “Селесао” Дъглас Коща вкара за 4:2 в 59-ата минута, а в 86-ата минута резултатът можеше да стане и 5:2, но резервата Мигел Борха пропусна дузпа. Буквално в последните секунди на продължението Хиоран намали за крайното 4:3 за Гремио.

Сълзите на торсидата на домакините обаче вече се изливаха, тъй като Жувентуде победи с 1:0 Коринтианс и това означаваше, че трикратният носител на Копа Либертадорес завършва на 17-то място в класирането с 43 точки, а Жуве се спасява с актив от 46 точки.

Така тимът на Манчини, който има доста звезди в състава си, ще играе за трети път във втория ешелон на Бразилия. 

Първото изпадане на родния клуб на Роналдиньо бе през 1991 година, а второто през 2004 година. Разликата е, че преди 20 години клубът бе записал едва три победи от 19 мача, а при второто си изпадане записа най-слабото си представяне в елита на Бразилия и изпадна три кръга преди края. 

Този път обаче Гремио, който няма никакви финансови задължения, няма забавяне на заплатите, а в състава е пълно с бразилски звезди, които са минали през част от грандовете в света, като Дъглас Коща (Ювентус, Байерн), Рафиня (Байерн Мюнхен) и Лукас Силва (Реал Мадрид), плюс няколко опитни играчи, минали през националния тим на петкратните световни шампиони.

Последните пет сезона Гремио, заедно с Фламенго и Палмейрас, бе бразилският клуб, който представяше най-добре родината си в Копа Либертадорес, след като триумфира през 2017 година, последваха два поредни полуфинала, на които отпадна от бъдещите шампиони Ривър Плейт и Фламенго, а през 2020 година тимът бе спрян на четвъртфиналите от бъдещия финалист Сантос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация