Промениха регламента на Купата на Англия заради COVID-19

22:58
Промениха регламента на Купата на Англия заради COVID-19

Първенството в Премиър лийг няма да бъде прекъсвано, но все пак от Английската футболна лига взеха решение, с което донякъде да улеснят тимовете. В предстоящите сблъсъци от третия и четвъртия кръг в турнира за Купата на Англия няма да има преигравания, а победителят ще се определя само в една среща, като при равенство в редовното време ще следват продължения и евентуално дузпи. Досега при “хикс” след 90 минути следваше преиграване на стадиона на госта.

Мачовете от третия кръг за ФА Къп са насрочени за 8/9/10 януари, a месец по-късно са тези и от четвъртия.

Промяната се прави, защото доста срещи вече бяха отложени заради голям брой заразени с коронавирус, а е много вероятно същата съдба да застигне и други двубои. Това пък означава, че те ще трябва да се изиграят на по-късен етап.

“Това изключение беше одобрено от Борда на ФА още на 17 декември и влиза в сила веднага. Правилото обаче ще бъде отново в сила за следващия сезон”, обявиха от Лигата.

От петия кръг нататък във ФА Къп по принцип няма преигравания. В предишната кампания на турнира - 2020/21, изобщо нямаше преигравания на нито един етап заради ограниченото време на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация