Анчелоти: Реал Мадрид е клуб, който е различен от останалите

13:27
Анчелоти: Реал Мадрид е клуб, който е различен от останалите

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде обширно интервю пред "АС", в което говори по различни теми, свързани със своя тим.

За приноса си към отбора

Може би съм допринесъл с опита ми от многото ми години във футбола, както и с познанието ми да се доверявам на играчите. Мадрид разполага с талантлив и качествен състав, като треньорът трябва да има вяра в него. Също така работа на треньорския щаб е да намери баланс между младите играчи и ветераните, а ние успяхме да го постигнем. Мадрид обаче вече разполагаше с отбор. Още през миналия сезон тимът беше оформен добре. Тогава той се бореше до самия край. Не успя да спечели трофеи, но се състезаваше и беше много близо до триумфира в период, в който пандемията не направи нещата лесни за никого.

За трофеите

Не е най-добрата идея да обещаем трофеи, но можем да обещаем това, което Реал Мадрид винаги предоставя – борба до самия край. Засега изпълняваме това, като се представяме много добре във всички състезания и във всеки мач. През първата половина на сезона почти не сме се проваляли. Допуснахме само две загуби – срещу Еспаньол (1:2) в Ла Лига и срещу Шериф (1:2) в Шампионската лига. Това обаче се случи в период, в който ни липсваха играчи като Лука Модрич и Тони Кроос. Но когато двамата се завърнаха, видя се, че отборът има много ясна идентичност. Мадрид винаги се опитва да надиграе противника, защото такива са ДНК-то и историята на клуба. Реал Мадрид е клуб, който е различен от останалите. Това обаче не е толкова лесно да се каже за други отбори и клубове.

За Карим Бензема и Винисиус Жуниор

Да, съгласен съм, че в момента той е най-добрият нападател в света, тъй като сега добавя към своя футбол способността да вкарва редовно. Има същия голов нюх като Кристиано Роналдо и Ерлинг Холанд. Бензема е играч, който прави разликата. Видяхме го и в двубоя срещу Атлетик Билбао, когато отбеляза два гола за нула време. Той е в удивителна форма.

Разбира се, че мисля, че Винисиус може да стане още по-добър. Той разполага с фантастични скорост и талант. Не съм виждал друг играч, който да се справя толкова добре в ситуациите един срещу един. Той обаче все още има какво да подобрява. Например играта без топка, атакуването на пространствата и ударите.

За повторния жребий в Шампионската лига

Много жалко, грешката беше доста очевидна. Но както и да е, стана грешка и това е. Сега трябва да мислим за сблъсъка с Пари Сен Жермен. Целта е да влезем в него в същото състояние, в което бяхме преди разпространението на COVID-19 в отбора ни. Това, което искам, е да навлезем във февруари без контузени и заразени играчи. Мога да обещая, че Мадрид ще се бори в този турнир докрай. В това издание на ШЛ няма ясен фаворит. Както казахте, Байерн (Мюнхен), Ливърпул и ПСЖ са сред претендентите за трофея. Но същото важи и за нашия отбор, както и за Атлетико Мадрид, който е способен да направи нещо голямо в елиминациите на континенталните турнири. Смятам, че испанските отбори ще се борят във всички европейски състезания, защото играят добър футбол.

За интригата в Ла Лига

Не, не мисля, че сме с единия крак шампиони. Имаме малка преднина и е вярно, че някои съперници като Атлетико и Барселона са малко по-далеч. Но не и Севиля, например.  Ла Лига е доста трудно първенство, защото никога не можеш да кажеш, че имаш лесен мач. Има редица добри отбори и гледаме добър футбол. Всички тимове показват качествена игра.

За новия „Сантиаго Бернабеу“

Това, което искам, е да бъда на треньорската скамейка в деня, в който ще бъде открит новият стадион. Дали на Килиан Мбапе и на Холанд би им харесало да играят на него? Разбира се, но бъдещето на този отбор вече е написано. Не знам какво ще направят играчите и дано треньорът да е същият, какъвто е днес. Но както и да е, защото бъдещето на Реал Мадрид вече е написано с настоящия отбор и с другите млади играчи, които ще пристигнат в клуба. Няма съмнение, че Реал Мадрид ще се състезава на най-високо ниво още дълго време.

За своето желание

Няма да искам нови попълнения тази зима. Вместо това си пожелавам това, което всички искат: да свърши пандемията и всички да живеем със здраве в бъдеще. Весела Коледа и всичко най-добро през новата година за всички мадридисти!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация