Бислимов: Футболистите ми знаят какво е Спартак Плевен

13:46
Бислимов: Футболистите ми знаят какво е Спартак Плевен

Старши треньорът на първенеца през есента на Северозапад Спартак Плевен - Красимир Бислимов направи кратък обзор на представянето на своите момчета през есенния дял на шампионата. В ефира на Sportal.bg и предаването "Часът на Трета лига" наставникът на плевенчани разкри пътя и трудностите, по-които са минали той и неговите момчета до първото място.

"Последните 4-5 години Спартак Плевен изпитваше финансови затруднения. Имаше доста неуредици. Не успявахме да задържим футболистите и на полусезона си тръгваха по 5-6 човека. Всичко това бе породено от факта, че не се плащаше навреме или въобще не се плащаше. Следователно нямаше как да изградим един боеспособен отбор."

"От лятото се промениха нещата, след като изчистихме задължения на стойност около 200 000 лв. Ръководството успя постепенно да изчисти нещата и успяхме да си позволим по-добри и качествени футболисти. Взехме 3-4 по-опитни футболиста и заедно с младите направихме една добра сплав между младост и опит. Момчетата в момента знаят какво е Спартак Плевен и са доста мотивирани и нахъсани. Даваха максимума от себе си и най-важното е, че имаха манталитет на победители. За мен това трябва да бъде визията на футболист на Спартак Плевен. За мен най-важното бе, че даваха максимума от себе си в тренировъчния процес и по време на мачовете. Спортно техническия щаб и футболистите вече вървим ръка за ръка с ръководството. За успеха през есенния полусезон мога да кажа, че всички имат роля - от домакина, през масажиста и администратора до треньори, футболисти и ръководство. Мога да кажа, че всички имат вина за този успех", продължи темата Бислимов пред Sportal.bg

"Имаше редица неуредици през последните години и не успяхме да построим боеспособен отбор. За мен мястото на Спартак (Плевен) е в професионалния футбол и в никакъв случай в аматьорския. Колкото по-бързо се измъкнем от тук, толкова по-добре." обобщи специалистът начело на тима от Плевен.

През есента Спартак показа завидно постоянство, спечели 12 двубоя и загуби един единствен път - в гостуването си на Севлиево. Това постоянство в синхрон с подобрената атмосфера в клуба дават повод на футболните фенове в Плевен да гледат с оптимизъм към пролетта, след която се надяват техните любимци да се завърнат в професионалния футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация