Един от стадионите в Катар ще бъде преместен в Тунис след края на Мондиал '22

20:16
Един от стадионите в Катар ще бъде преместен в Тунис след края на Мондиал '22

Уникалният стадион на Световното първенство "Рас Абу Абуд" в Катар ще се премести в друга държава след края на първенството. Съоръжението ще бъде преместено на 5000 км, за да бъде доказано чудото на технологиите. А пък Катар по този начин ще се опита да покаже до какви висини е достигнало тяхното инженерство и как изборът на ФИФА да им даде Мондиал е правилен във всяко едно отношение. 

Една от чисто новите арени, които бяха изградени за мачовете на Световното първенство, е представителна извадка за рационално потребление. Арената е построена е от 974 контейнера. Те са сглобени като детски конструктор, и са оборудвани така, че да не пречи по никакъв начин на пълноценното използване на помещенията вътре. Но след турнира стадионът за 40 000 места ще смени адресната си регистрация. Но ще бъде добре и за Катар - първата в света напълно разглобена арена ще бъде демонтирана и на територията ще бъде оборудвана красива крайбрежна зона. 

Контейнерите ще бъдат представени на Тунис, където отново ще бъдат събрани на чисто нов стадион. Градът на Сфакс се нуждае повече от него, тъй като местният клуб КС Сфаксен използва доста остаряло съоръжение. Стадионът ще посрещне пет мача от предварителните групи, както и един двубой от осминафиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация