Салах и още петима легионери в състава на Египет за Купата на африканските нации

06:03
Салах и още петима легионери в състава на Египет за Купата на африканските нации

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах е начело на групата от шестима чуждестранни играчи в отбора на Египет за финалите за Купата на африканските нации в Камерун, а полузащитникът Астън Вила Махмуд Трезеге се завръща в състава, съобщава агенция Ройтерс. 


Селекционерът Карлош Кейрош обяви имената на 25 футболисти днес и включи Трезеге за първи път, откакто крилото контузи предна кръстна връзка на коляното през април. 27-годишният футболист се завърна във Висшата лига този месец. Нападателят на Галатасарай Мостафа Мохамед и полузащитникът на Щутгарт Омар Мармуш също са в тима, а изненадващо отсъстват Мохамед Магди от Ал Ахли и Тарек Хамед от Замалек. 


Египет, които е печелил континенталния трофей рекордните седем пъти и е един от фаворитите в турнира от 9 януари до 6 февруари, започва кампанията си в група "Д" срещу Нигерия на 11 януари. Другите отбори в потока са Судан и Гвинея-Бисау. 


Отборът включва шестима играчи от тима на Ал Ахли, който трябва да се изправи срещу мексиканския Монтерей във втория кръг на Световното клубно първенство на 5 февруари, ден преди финала за Купата на африканските нации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация