Камерун с успешен старт за Купата на африканските нации

23:02
Камерун с успешен старт за Купата на африканските нации

Домакинът Камерун победи с 2:1 Буркина Фасо на старта на турнира за Купата на африканските нации. В двубоя от Група "А" в Яунде Буркина Фасо изненада съперника си гол на Густаво Сангаре в 24-ата минута, но с два гола от дузпи на Венсан Абубакар в края на първата част домакините се пребориха за обрата и трите точки.

24-ата минута се оказа кошмарна за камерунците. В рамките на секунди първо играч на домакините трябваше да избива топката от голлинията след удар с глава, последва центриране, при което стражът Андре Онана увисна лошо, но топката все пак не влезе във вратата. Секунди по-късно обаче се стигна до ново центриране, при което Онана пак увисна и този път това се оказа фатално. Густаво Сангаре намери топката от въздуха и опъна мрежата зад Онана - 0:1.

В 40-ата минута равенството бе възстановено след точно изпълнена дузпа от Венсан Абубакар. След нарушение на Бертран Траоре срещу Андре-Франк Замбо Ангиса в наказателното поле на Буркина Фасо реферът прегледа внимателно ситуацията със съдействието на ВАР и посочи бялата точка.

В третата минута на добавеното време на първата част Камерун направи пълен обрат в резултата - 2:1. Автор на гола отново бе Абубакар, пак от дузпа. Исуфу Дайо извърши нарушението, като тук решението за рефера бе доста по-лесно.

Четвърт час след паузата гол на Абубакар бе отменен заради засада, но това не попречи на камерунците да направят в крайна сметка успешен старт в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация