От ФИФА връчиха специална награда на Кристиано

22:22
От ФИФА връчиха специална награда на Кристиано

Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо спечели поредно голямо индивидуално отличие в кариерата си. 36-годишният нападател на Манчестър Юнайтед получи специалната награда на церемонията по връчване на призовете The Best на ФИФА заради изумителния си рекорд по голове за националния отбор, постигнат през 2021 година. 

С двете си попадения при успеха с 2:1 над Република Ирландия в четвъртия кръг на квалификациите за Мондиал 2022 той записа срещу името си 111 попадения. Така Роналдо изпревари дотогавашния рекордьор Али Деаи от Иран, който остана втори със 109 във вечната ранглиста.

"Благодаря за наградата, много е красива. Искам да благодаря на всички мои съотборници през всичките тези 20 години. Никога не съм си помислял, че ще подобря този рекорд. Специална награда на ФИФА е голяма чест. Да бъда голмайстор номер 1 в историята е нещо невероятно", каза Роналдо. 

"Всичко се дължи на страстта към играта и се забавлявам сам себе си, когато реализирам. Мотивацията ми е винаги да бележа голове. Чувствам се добре и продължавам да работя страшно много, както когато бях на 18 години. Страстта ми не се е променила, надявам се да играя още 4-5 години, всичко е в главата ми", добави португалецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация