Девет от Кабо Верде бяха безсилни срещу Сенегал (видео)

23:39
Девет от Кабо Верде бяха безсилни срещу Сенегал (видео)

Отборът на Сенегал стана поредният четвъртфиналист за Купата на африканските нации, след като победи Кабо Верде в осминафинален двубой от турнира.

Голямата звезда на тима Садио Мане нацели гредата с мощен шут още в 37-ата секунда на срещата. Противниковият отбор пък остана с човек по-малко още в 21-ата минута, когато съдията видя чрез ВАР как Патрик Андраде извърши много груб фал срещу Папе Гей и така изгони халфа с директен червен картон. Следващата по-интересна ситуация също включваше изгонване на играч от “сините акули”. В 54-ата минута вратарят им Возиня сблъска главата си с тази на Мане при въздушна борба за топката пред наказателното поле. След като отне на двамата няколко минути, за да се освестят, реферът прегледа ситуацията и показа червен картон на стража, което остави Кабо Верде с девет души на терена. 

“Лъвовете на Теранга” веднага се възползваха от още по-голямото си числено превъзходство и в 63-ата минута Мане се разписа след изпълнение на корнер. Няколко минути по-късно той напусна терена, тъй като видимо не беше напълно възстановен от по-ранния си сблъсък. Последва натиск на сенегалците, които стигнаха до второто си попадение едва в добавеното време, когато резервата Амаду Диенг завърши с точен удар тяхна контраатака.

В следващата фаза Сенегал очаква победителя от двубоя между Мали и Екваториална Гвинея. Отборът достигна до този етап на турнира за четвърти пореден път.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация