Сеп Блатер иска още един мандат начело на ФИФА

18:57
Сеп Блатер иска още един мандат начело на ФИФА
Президентът на ФИФА Сеп Блатер ще се кандидатира отново за поста на световната футболна централа на изборите през 2011 година.

Блатер иска да получи още веднъж доверието на членовете на ФИФА, тъй като смята, че не е изпълнил своята мисия във футбола.

"Не съм изпълнил моята мисия във футбола, трябва ми още време. Надявам се, че на Конгресът на ФИФА през 2011 още веднъж ще получа доверие, иначе си отивам в моето село", заяви Блатер.

Той бе избран за президент през 1998 година, но беше разследван за корупция през 2002г. 73-годишният швейцарец бе оправдан и пет години по-късно отново е преизбран за глава на световната футболна централа.

"Доволен съм, че Силвио Берлускони, Абрамович, Морати и всички останали най-накрая спряха да харчат безразборни пари, но няма свиване на заплатите. Ние не можем да се намесваме в свободния пазар, който работи гъвкаво и с размах. Решението е друго – системата "6+5". Тя ще развива играчите, отборите ще харчат по-малко и ще се изграждат повече футболисти за националния отбор", сподели Блатер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация