Наполи си тръгна от Венеция с нова победа

19:31
Наполи си тръгна от Венеция с нова победа

Отборът на Наполи записа изключително важен успех с 2:0 при визитата си на Венеция от 24-ия кръг на Серия "А". Това е четвърта поредна шампионатна победа за „партенопеите“, докато „крилатите лъвове“ не са спечелили нито един от последните си десет двубоя в първенството.

Виктор Осимен беше най-близо до гол през първото полувреме, но гредата спря негов изстрел от малък ъгъл. В началото на втората част играта беше прекъсната за няколко минути след сблъсък между Тайрън Ебуехи от състава на домакините и главния съдия Маурицио Мариани. Така се стигна до 59-ата минута, когато Осимен с глава засече центриране на Матео Политано и откри резултата в полза на неаполитанците. В добавеното време Ебуехи беше изгонен с директен червен картон след проверка с ВАР, която показа на Мариани грубия фал на десния бек срещу Дрис Мертенс. В последните секунди на мача Лука Лецерини отрази удар на белгийския нападател, но резервата Андреа Петаня беше точен със своята добавка и така оформи крайното 2:0 в полза на гостите.

С тази победа Наполи събра 52 пункта и си върна второто място в класирането, задминавайки Милан само по голова разлика. Дистанцията с лидера Интер вече е само точка, но „нерадзурите“ имат и един изигран мач по-малко. Венеция пък е в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ата позиция с 18 пункта на сметката си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация