Байер унижи Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна"

20:02
Байер унижи Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна"

Байер Леверкузен изнесе футболна лекция и разби като гост Борусия Дортмунд и спечели с 5:2 в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима си размениха по един автогол в първия четвърт час чрез Мануел Аканжи и Джереми Фримпонг, след което в полза на “аспирините” точни бяха Флориан Виртц (20’), Роберт Андрих (28’), Йонатан Та (53’) и Муса Диаби (87’), за да се стигне до 90-ата минута и второто попадение в срещата на домакините отбелязано от Щефен Тигес.

Мачът не започна по най-добрия начин, след като Леверкузен поведен в 10-ата минута автогол на Мануел Аканжи, в когото се отклони една спасена от Кобел топка, след кошмарна грешка на Загаду, който загуби топката пред наказателното поле.

Футболистите на Марко Розе се върнаха в двубоя само шест минути по-късно, когато “аспирините” върнаха жеста и Жереми Фримпонг преодоля собствения си вратар след удар с глава за 1:1 след центриране отдясно на Юлиан Брандт. Паритета в двубоя обаче трая само няколко минути и в 20-ата Флориан Виртц отново изведе Байер напред след блестяащ контраатака на гостите.

В 28-ата минута футболистите на Херардо Сеоане вкараха и трето попадение чрез Роберт Андрих, който изпълни великолепен пряк свободен удар и прати топката в десния ъгъл на Кобел.

Байер отчая своя противник съвсем в 54-ата минута, когато лошо изчистена топка след корнер попадна на крака на Йонатан Та и той я намери директно с точен удар в ъгъла за 4:1.

Борусия опита да наложи превъзходството си в срещата в търсене на попадения, но то бе основно в безплодни опити около наказателното поле и липса на чисти ситуации. Така се стигна и до пето попадение във вратата на домакините в 87-ата минута, когато бърза контраатака доведе до отличен пас на Фримпонг отдясно към Муса Диаби, който с шпагат и доза късмет прати топката в мрежата.

Две минути след това футболистите в жълто съумяха да върнат едно попадение чрез Щефен Тигес, който и оформи крайния резултат на 2:5 в полза на Байер.

С тази победа Байер Леверкузен е на 3-о място в класирането с 38 точки, а Борусия е втори с 43 точки, но на цели девет от водача и шампион Байерн Мюнхен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация