Григор научи жребия си за старта в Делрей Бийч

09:01
Григор научи жребия си за старта в Делрей Бийч

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Делрей Бийч следващата седмица с двубой срещу австралиеца Джордан Томпсън или квалификант. Това отреди тегленият тази вечер жребий за надпреварата от сериите ATP 250 във Флорида. Българинът, който получи "уайлд кард" от организаторите, е поставен под №3 в схемата, което му позволява да стартира директно от втория кръг.

Димитров е пласиран в долната половина на схемата, където се намира и поставеният под №2 представител на домакините Райли Опелка. Водач в тазгодишното издание на турнира в Делрей Бийч е 13-ият в световната ранглиста Камерън Нори, който тази седмица отпадна на четвъртфиналите в Ротердам след поражение от Феликс Оже-Алиасим.

Иначе, ако Григор успее да достигне до четвъртфиналите, то там той може да се изправи срещу някой измежду Максим Креси, Джон Милман, Тенис Сандгрен и Маркос Жирон. В неговата половина са още както Опелка, така и Адриан Манарино и американският талант Брендън Накашима, с един от които е възможен сблъсък на полуфиналите.

Това ще е първи турнир за Димитров от Australian Open насам, където той отпадна още във втория кръг след загуба от французина Беноа Пер с 1:3 сета. Предварително в неговата програма присъстваше участие на провеждащата се тази седмица надпревара в Далас, но повторното заразяване с COVID-19 осуети плановете на първата ракета на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация