Аспиликуета стана първият играч в историята на Челси, спечелил всички турнири, в които е участвал

11:53
Аспиликуета стана първият играч в историята на Челси, спечелил всички турнири, в които е участвал

Защитникът на Челси Сесар Аспиликуета записа постижение, с което абсолютно всеки футболист би се гордял. Той стана първият играч в историята на Челси, спечелил всички турнири, в които е участвал. Със “сините” от Лондон испанецът е триумфирал в Премиър лийг, ФА Къп, Купата на лигата, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа, а вече и Световното клубно първенство. 

Аспиликуета премина на “Стамфорд Бридж” преди 10 години от Марсилия, а преди това носеше екипа на Осасуна. През настоящия сезон опитният бранител има 17 мача и 2 гола в Премиър лийг, както и 6 мача с 1 попадение в Шампионската лига. Неговият договор с Челси е до края на сезона и се говори, че ветеранът вече е подписал предварителен контракт с Барселона. 

Световната клуба титла е общо 21-и трофей за Челси под ръководството на Роман Абрамович. Руският олигарх купи клуба през 2003 година и бързо го превърна в един от грандовете на световния футбол. 

Томас Тухел пък вече има 3 купи като мениджър на Челси. Германецът е начело на лондончани от една година, в която успя да спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. 

За най-добър играч в днешния финал срещу Палмейрас беше избран Тиаго Силва. 37-годишният бразилец игра през всички 120 минути на сблъсъка за трофея, а преди това беше титуляр и в полуфинала срещу Ал Хилал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация