Христо Стоичков: Не ми липсва треньорската скамейка

13:44
Христо Стоичков: Не ми липсва треньорската скамейка

Легендата на българския футбол Христо Стоичков направи скандални разкрития за треньорската си кариера. Камата даде специално интервю пред испанското издание AS, където сподели защо повече никога не би се върнал начело на някой отбор.

"Не ми липсва треньорската скамейка. Преживях няколко странни неща, които докоснаха сърцето ми. Не можех да позволя името ми да бъде опетнено от футбола", призна Стоичков пред изданието.

"Ето защо реших да се махна от онзи бардак. В крайна сметка винаги съм се борил за страната си, за Барселона... И идват хора, които не са от моя спорт, за да ми кажат какво трябва да направя, това и онова - печелиш мач, губиш мач.... Това не работи при мен. Така опитаха да действат, когато бях в Селта. Двама президенти разговарят по телефона. Ако спечеля, ако загубя... Затова си помислих - вървете по дяволите всички. Същото нещо ми се случи и в Южна Африка. В последния мач, ако биехме, ставахме шампиони. Президентът влезе в съблекалнята и започна да говори на някакъв друг език, който дори не разбирах. Накрая загубихме мача и шампионата. Същото ми се случи и в националния отбор на България... И името ми не е опетнено."

"Приемам, че бях агресивен на терена, но когато ми докоснат сърцето с подобни интриги, не мога да ги понасям", допълни Камата.

"Повече не. Може да работя в офис като спортен директор, да работя за децата, нещо във ФИФА или УЕФА, но треньор повече не", категоричен бе легендата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация