Чехия също отказа да играе с Русия

14:13
Чехия също отказа да играе с Русия

Заради военната кампания на Русия в Украйна Футболната асоциация на Чехия също взе решение националният тим да не играе срещу “сборная” в потенциалния финал от плейофите за класиране на Световното първенство. По-рано това обявиха още от Полската футболна асоциация и тази на Швеция.

“Изпълнителният комитет на футболната асоциация, играчите от националния тим и спортно-техническият щаб се съгласиха, че в настоящата ситуация не е възможно да има двубой срещу Русия, дори на неутрален терен. Всички искаме войната да спре възможно най-скоро”, се казва в позицията на чехите.

За края на март в зона “Европа” са насрочени плейофи, които да определят още три участника от Стария континент, които да отидат в Катар. Общо 12 тима са разделени в три четворки, като в едната са Полша, Швеция, Чехия и Русия. Първочално беше решено, че на 24 март в Москва руският тим ще играе с Полша, а в същия ден в Стокхолм шведите ще се изправят срещу чехите. Победителите от двата мача отиват на финал, домакин на който ще е Москва или Хожув в зависимост от това кой е надделял в първата битка.

След като обаче войната в Украйна избухна, ФИФА забрани на националните и клубните тимове на Русия да домакинстват в страната си, като вместо това могат да го направят на неутрален терен в друга държава.

Сега обаче Полша, Швеция и Чехия не са съгласни изобщо да излизат срещу руския състав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация