Французите призоваха Русия да бъде изключена от международния футбол

22:07
Французите призоваха Русия да бъде изключена от международния футбол

Руският национал отбор да бъде изхвърлен от евентуално участие на Световното първенство тази година. За това призова президентът Френската футболна федерация Ноел Льо Грат. Изказването му идва на фона на отказа на Полша, Чехия и Швеция да играят срещу “сборная” заради военната интервенция на руската федерация в Украйна.

“Спортният свят и специално футболният не могат да останат неутрални. Определено не бих се възпротивил срещу изключване на Русия”, заяви Грат пред “Льо Паризиен”. “Петлите” са действащите шампиони на планетата, като вдигнаха трофея на финалите в Русия преди четири години.
Франция

Сега руският национален тим е в единия квалификационен поток на баражите за класиране на Мондиала в Катар. По програма на 24 март в Москва руският тим трябваше да играе с Полша, а в същия ден в Стокхолм шведите ще се изправят срещу чехите. Победителите от двата мача отиват на финал, домакин на който трябваше да е Москва или Хожув в зависимост от това кой е надделял в първата битка. След като обаче войната в Украйна избухна, ФИФА забрани на националните и клубните тимове на Русия да домакинстват в страната си, като вместо това могат да го направят на неутрален терен в друга държава. Сега обаче Полша, Швеция и Чехия не са съгласни изобщо да излизат срещу руския състав. Всичко това предоставя шанс на руснаците да се класират директно заради анонсирания отказ на съперниците да играят.

“Как изобщо някой си предстява, че може да играе срещу Русия при тези обстоятелства”, добави шефът на френския футбол.

От ФИФА и УЕФА все още не са коментирали отказа на съперниците на руснаците да играят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация