Гол в заключителните минути изкачи Наполи на върха в Серия "А"

00:34
Гол в заключителните минути изкачи Наполи на върха в Серия "А"

Наполи се качи на върха във временното класиране в Серия "А", побеждавайки Лацио с 2:1 в гостуването си на "Олимпико" от 27-ия кръг. Възпитаниците на Лучано Спалети стигнаха до успеха по доста драматичен начин с гол в добавеното време на мача. Лоренцо Инсиние изведе гостите напред в 62-ата минута, но Педро Родригес изравни в 88-ата. Драмата настъпи в 4-ата минута на добавеното време, когато Фабиан Руис отбеляза красив гол, с който донесе трите точки на своя тим.

Лацио бе по-добрият отбор през първото полувреме и пропусна няколко добри възможности за откриване на резултата. В 6-ата минута Луис Алберто не успя да отбележи от добра позиция. Три минути по-късно Чиро Имобиле отправи опасен изстрел, преминал покрай вратата. В 41-ата минута и Сергей Милинкович-Сaвич шутира силно, но вратарят спаси.

Домакините имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на защитник на Наполи в наказателното поле в 15-ата минута, но такава не бе отсъдена.

В началото на втората част "Орлите" имаха нова добра възможност. Тя дойде в 55-ата минута, когато Имобиле получи пас зад защитата, но ударът му попадна в ръцете на Давид Оспина.

Наполи обаче чакаше своя момент и в 62-ата минута. Лоренцо Инсиние получи пас пред наказателното поле, отправи удар от движение и успя да прати топката неспасяемо във вратата за 0:1.

След това гостите също поискаха дузпа за игра с ръка на защитник при едно центриране от корнер, но съдията показа еднакъв критерий, като и тук не посочи бялата точка.
Фелипе Андерсон

Неаполитанците вкараха и втори гол чрез Инсиние в 69-ата минута, но той бе отменен заради засада. Гостите пък опитаха да поискат дузпа за игра с ръка в хода на атаката, но отново такава не бе отсъдена.

В края Лацио отново вдигна темпото и стигна до чудесен шанс в 82-ата минута, но мощен удар на Педро бе спасен от Оспина.

В 88-ата минута обаче испанският ветеран все пак донесе точката на своя тим. Тогава една лошо изчистена топка стигна до него на границата на пеналта и той отправи бомбен шут, който Оспина не успя да отрази и топката се оплете в мрежата зад гърба му.

Това обаче не бе всичко и в добавеното време Наполи успя за измъкне трите точки. Тогава Фабиан Руис със страхотен изстрел извън наказателното поле вкара за крайното 1:2.

Така Наполи се изравни по точки с Милан, като двата тима имат по 57, но неаполитанците са на върха заради по-добра голова разлика. Лацио остава на 7-ото място с 43 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация