Борис Джонсън обясни защо санкциите срещу Абрамович все още не са влезли в сила

22:38
Борис Джонсън обясни защо санкциите срещу Абрамович все още не са влезли в сила

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън разкри, че властите действат внимателно относно санкциите спрямо Роман Абрамович, за да не се допусне грешка. Преди дни беше обявено, че боса на Челси ще му бъде забранено да живее на територията на Обединеното кралство и може да му бъде конфискувано имуществото на Острова. Всичко това е заради близките връзки на Абрамович с президента на Русия Владимир Путин, който нареди военните действия в Украйна.

Все още обаче санкциите не са влезли в сила, а руският олигарх спешно продава имотите си в Англия и дори е на крачка от раздяла с Челси.

“Никой от нас не иска да живее в страна, която може да ти отнеме къщата без достатъчно доказателства и преминаването на необходимите процедури”, заяви Джонсън в интервю за няколко медии.

“Няма смисъл да кажем “Да, погваме го”, но след това да се сблъскаме със стена от адвокати - добави министър-председателят. - Ето защо трябва да направим всичко по съответния ред. И се опитваме да приложим това не само за един човек. Най-важното е, че мерките, заложени в нашия пакет от ограничения, ще ни помогнат да изловим и другите”.

Междувременно стана ясно, че Абрамович преговаря с турски милиардер, който да вземе Челси от него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация