"Изглежда ПСЖ не е клубът за Меси"

10:26
"Изглежда ПСЖ не е клубът за Меси"

Легендата на Нидерландия Вим Кийфт смята, че Лионел Меси и Кристиано Роналдо трябва да приемат факта, че най-добрите години вече са зад гърба им. Европейският шампион от 1988 година призна, че двамата нападатели доскоро бяха най-добрите футболисти в света, но вече трябва се замислят за спиране с футбола.

"Роналдо и Меси са двамата най-добри футболисти на века. Те спечелиха почти всички големи отличия. Имат толкова много "Златни топки", триумфираха многократно и в Шампионската лига. Успехите им са гигантски. След толкова много години на върха, те обаче трябва да признаят, че най-доброто вече е зад гърба им", смята Кийфт.

"За Роналдо много хора смятат, че е дразнещ заради неговото поведение, което не се харесва на всички. При Меси обаче ситуацията е дори по-лоша. Той вече не прави нищо. ПСЖ изглежда не е клубът за него. Там не играят футбола, с който той бе свикнал в Барселона. До момента приключението му в Париж е разочарование. Какво означава, когато играч от неговата класа не се чувства на мястото си? Явно става дума и за някакъв психологически проблем. Това показва, че и големите звезди все пак са хора", допълни нидерландецът пред "Де Телеграф".

"От друга страна е впечатляващо, че тези "старци" продължават да играят на високо ниво толкова дълго. В продължение на толкова много години те правеха супер мач на всеки три дни. Това е шокиращо. Те правят толкова много, за да се поддържат във форма. Всички знаем как Роналдо тренира. При Меси ми се струва, че нещата се получават повече заради вродената му интуиция и класа. Но да бъдеш постоянно под светлините на прожекторите е доста стресиращо. Постоянно от теб се очаква да бележиш голове, за да оправдаеш големите очаквания. Затова уважавам и двамата за всичко, което постигнаха в кариерите си", завърши бившият нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация