Отложиха мача между Шотландия и Украйна

01:04
Отложиха мача между Шотландия и Украйна

Мачът от баражите за място на Световното първенство по футбол между отборите на Шотландия и Украйна ще се играе през месец юни, а не през март, съобщи директорът на Шахтьор (Донецк) и хърватска футболна легенда Дарио Сърна в ефира на предаването "Денисов Time". 

Сърна се включи в предаването и обясни, че е говорил с президента на УЕФА Александър Чеферин, който му признал за промяната и как скоро тя ще бъде утвърдена от самата централа. 

"Чеферин ми каза, че мачът на Украйна с Шотландия от плейофите за място на Мондиал 2022 ще бъде пренасрочен от март за юни. Президентът на УЕФА се надява на мир и търси път за решаването на проблемите, които би трябвало да устройват всички, каза Сърна. 

По предварителния график мачът трябваше да се играе на 24-и март в Глазгоу. Победителят от тази среща ще гостува във финален плейоф на Уелс или Австрия, които играят в другия полуфинал на Лига А в Лигата на Нациите. 

Двата отбора стигнаха до баражите като втори отбори в своите групи в квалификациите. Шотландците завършиха след Дания в група F, а украинците останаха зад Франция в група D, но изпревариха Финландия, Босна и Херцеговина и Казахстан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация