Сериозно наказание грози Евертън

22:25
Сериозно наказание грози Евертън

Евертън е изправен пред опасността да стане първият клуб, който нарушава правилата за финансов феърплей, действащи в момента в Премиър лийг. „Карамелите“ все още не са публикували финансовия си отчет за сезон 2020/21, но трябва да го направят през този месец. Според „Дейли Мейл“ очакванията са за нови загуби, надхвърлящи 100 милиона паунда. Клубът вече регистрира загуби в размер на 260 милиона за периода 2017-2020 година, което при нормални обстоятелства автоматично щеше да означава, че Евертън е в нарушение, тъй като на клубовете е разрешено да инкасират загуби от 105 милиона паунда в рамките на три години.

Правилата бяха променени частично заради пандемията, като към тригодишния период, който се взима предвид, бе прибавена още една година. Двата сезона, които бяха засегнати от ковид кризата, се събират на практика в един, в който показателите се усредняват.

Ако някой клуб наруши правилата, то той може да бъде глобен или наказан с отнемане на точки. Подобен случай до момента в Премиър лийг няма, но "Дейли Мейл" твърди, че има сериозен риск Евертън да стане първият такъв клуб. Процесът по проверка обаче ще отнеме няколко месеца, така че подобна санкция може да бъде наложена едва в края на сезона.

От Евертън вече са изпратили петиция към Премиър лийг, с която призовават за нови компенсации, които трябва да бъдат направени заради последствията от пандемията.

"Карамелите" с днешна дата не са никак сигурни за оставането си в елита, тъй като в момента са само с точка над зоната на изпадащите. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация