Роналдо припомни на критиците си, че чисто и просто е най-добрият

21:26
Роналдо припомни на критиците си, че чисто и просто е най-добрият

Манчестър Юнайтед постигна много важна победа с 3:2 над Тотнъм в директна битка между два от отборите, имащи амбиции за топ 4. Кристиано Роналдо изигра един от най-силните си мачове след завръщането си на „Олд Трафорд“, отбелязвайки хеттрик (12', 38', 81'), с който стана играчът с най-много голове в историята на футбола. Португалецът вече има 807 попадения в кариерата си, подобрявайки постижението на чешката легенда Йозеф Бицан, който досега държеше рекорда за най-много голове в официални мачове за клубните си отбори и националния тим с 805 попадения. Тотнъм на два пъти изравняваше чрез Хари Кейн (35'-дузпа) и автогол на Хари Магуайър, но това се оказа недостатъчно за лондончани, които остават на пет точки от днешния си съперник, макар и с два изиграни мача по-малко. С днешния успех пък „червените дяволи“ си върнаха поне за ден четвъртото място. Юнайтед има две точки повече от Арсенал, но „топчиите“, които играят утре с Лестър, имат цели четири двубоя по-малко.

Мениджърът на домакините Ралф Рангник е направил пет промени в сравнение с дербито на Манчестър. Големият отсъстващ е Бруно Фернандеш. Кристиано Роналдо обаче се завръща сред титулярите. Диого Далот и Рафаел Варан заменят Уан-Бисака и Линдельоф. Скот Мактономей е контузен, като вместо него стартира Неманя Матич. Маркъс Рашфорд пък е предпочетен пред Антъни Еланга. Давид Де Хеа започва, въпреки че по-рано днес се появиха информации, че е дал положителен резултат на теста за коронавирус. Оказа се обаче, че резултатът е бил фалшиво положителен.

Антонио Конте е извършил само една промяна - Серхио Регилон заменя Райън Сесеньон.

Още в началните минути домакините направиха няколко добри атаки. В първата ситуация Роналдо сбърка с последния пас, а в деветата минута португалецът претендираше за дузпа, след като негов удар срещна ръката на Дайър. Сигнал обаче не последва. ВАР също не промени това решение на главния съдия. Три минути след това обаче отбраната на Тотнъм остави огромен свободен коридор за Кристиано Роналдо, който видя, че никой не се опитва да му попречи и със страхотен изстрел от около 25 метра прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Лорис.

След попадението Юнайтед преотстъпи за няколко минути инициативата и в 18-ата Дейвис комбинира добре със Сон и стреля точно в близкия на Де Хеа ъгъл. Резултатът обаче остана непроменен, защото попадението правилно бе отменено заради засада.

В 26-ата минута Далот спаси Юнайтед от сигурен гол, след като от голлинията изчисти удар с глава на Дайър.

Тотнъм продължи да играе по-добре в следващите минути. В 34-тата лондончани получиха дузпа, след като центриране на Кулушевски срещна ръката на Телеш, която бе доста далеч от тялото. Хари Кейн изпълни точно наказателния удар, въпреки че Де Хеа хвана ъгъла.

Само три минути след като получи изравнителен гол, Юнайтед обаче отново излезе напред. В прегръдките на своите съотборници пак бе Роналдо, който засече отблизо центриране на Санчо отляво. Ситуацията мина проверката на ВАР заради евентуална засада на крилото, но графиките показаха, че Регилон покрива засадата – 2:1. Днешните голове бяха под №805 и №806 за португалеца. Така той подобри постижението на чешката легенда Йозеф Бицан, който досега държеше рекорда за най-много голове в официални мачове за клубните си отбори и националния тим.

Първата чиста ситуация през втората част дойде в 61-вата минута, когато Кулушевски намери много добре Сон на далечната греда, но ударът на южнокорееца премина встрани от вратата. Манчестър Юнайтед чакаше възможности за контраатака. В 67-ата минута при една такава Санчо намери Роналдо, който стреля от малък ъгъл, но Лорис изби.

По-добрата игра на Тотнъм даде резултат в 72-рата минута, когато Магуайър засече в собствената си врата центриране на Регилон отляво. Ако капитанът на Юнайтед бе пропуснал топката, тя щеше да стигне до Ромеро, който бе в положение на засада, така че гол нямаше да има.

В 77-ата минута Роналдо бе близо до хеттрик, след като отправи хубав удар с външен фалц, но Лорис изби. Осем минути преди края Кристиано Роналдо все пак оформи своя хеттрик, след като засече с глава центриране от корнер на Телеш.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Магуайър, Варан, Телеш, Матич, Фред, Санчо, Погба Рашфорд, Роналдо;

Тотнъм: Лорис, Дохърти, Ромеро, Дайър, Дейвис, Регилон, Бентанкур, Хьойберг, Кулушевски, Сон, Кейн;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация