Живителна глътка въздух за Челси

19:11
Живителна глътка въздух за Челси

Правителството на Великобритания е взело решение да облекчи финансовата примка, която се затегна около клуба след санкциите, наложени върху собственика Роман Абрамович. Световният и европейски клубен шампион бе застрашен да бъде поставен под администрация, след като заради запорираното на всички активи нямаше как да покрие месечините заплати в клуба, които възлизат на 28 милиона паунда, както и всички останали разходи по подготовката и провеждането на мачовете с участието на Челси. След двудневни преговори с ръководството на лондончани правителството обяви, че ще позволи на клуба да оперира с парите от телевизионни права и от наградните фондове на турнирите, в които участва. Тези суми до вчера също бяха замразени, но сега ще дадат глътка въздух на клуба, който ще може да завърши сезона без големи сътресения.

Изчисленията показват, че до края на сезона Челси трябва да получи още около 35 милиона паунда и тв права. Към тях ще се добавят  39 милиона, ако клубът завърши на трето място в Премиър лийг, каквато е и позицията на лондончани във временното класиране. Челси може да вземе и максимум още 36 милиона от Шампионската лига. Това означава, че потенциално клубът ще може да оперира с допълнителни около 110 милиона паунда, което гарантира, че Челси няма да изпадне в състояние, в което не може да покрива текущите си плащания, което може да доведе до администрация, идваща неминуемо със санкция от отнемане на девет точки.

Друго важно решение е, че правителството се е съгласило да вдигне ограничението относно разходите за организиране на мачове от 500 000 до 900 000 паунда на двубой. Остава обаче ограничението за харчове за гостуванията на отбора, които са сведени едва до 20 000 паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари