Наполи не се отказва от битката за титлата

18:18
Наполи не се отказва от битката за титлата

Отборът на Наполи показа характер след загубата от Милан (0:1) и днес спечели гостуването си на Верона, с което продължава битката за титлата в Серия “А”. Неаполитанците се наложиха с 2:1 след две идентични попадения на Виктор Осимен - в 14-ата и 71-вата минути. Марко Фараони намали в 77-ата, но домакините не успяха да стигнат дори до “хикс”.

Осимен откри с глава в 14-ата минута, когато получи асистенция от Матео Политано. От сходно положение нигериецът удвои в 71-вата, като този път пасът дойде от Джовани Ди Лоренцо. И двете попадения паднаха след акции, преминали през странично хвърляне.
Наполи

Хубаво попадение на Фараони с глава в 77-ата направи срещата интересна до последната секунда. Гостите обаче бяха тези, които бяха по-опасни, а удар на Марио Руи в 89-ата срещна напречната греда.

Тимът на Лучано Спалети имаше шанс за последните десетина минути да остане с човек повече след втори жълт картон на Федерико Чекерини.

Секунди след края на мача реферът показа червен картон на още един от Верона - Марко Фараони.

Иначе в часовете преди двубоя ултраси на домакините опънаха транспарант, отбелязвайки координатите на Неапол на фона на руските и украинските флагове. Това беше разчетено като призив руската армия да обстреля въпросния град.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация