Евертън продължава да спринтира към Чемпиъншип

18:33
Евертън продължава да спринтира към Чемпиъншип

Евертън записа четвърта поредна загуба и осма в последните си 10 шампионатни срещи. "Карамелите" отстъпиха с 0:1 в домакинството си на Уулвърхамптън. Единственото попадение в мача реализира Конър Коуди в 49-ата минута. Тимът на Франк Лампард завърши с 10 човека, след като Джонджо Кени получи два жълти картона в рамките на 3 минути и напусна терена в 78-ата минута.

Евертън е точно над зоната на изпадащите, но с равен брой точки с 18-ия Уотфорд, който спечели днес. Уулвс изпревари Тотнъм и е седми, като изостава на пет точки от четъртия Манчестър Юнайтед.

Първото полувреме почти не се игра футбол, а играта често бе накъсвана от нарушения. Евертън имаше предимство, а най-добрата възможност бе пропусната от Миколенко, който бе спрян от Жозе Са.

В началото на второто полувреме Коуди засече с глава топката след ъглов удар и откри резултата. След почивката Уулвс по-често поглеждаше към вратата на съперника, докато "карамелите" трудно създаваха положения. Въпреки това Ричарлисон удари греда, а към края бразилецът бе спрян от вратаря на гостите, след като опита да го заобиколи. Изгонването на Кени отчая домакините, а феновете започнаха да напускат стадиона 10 минути преди края на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация