Конте: Да даваме 100 процента от себе си в оставащите мачове няма да бъде достатъчно

23:36
Конте: Да даваме 100 процента от себе си в оставащите мачове няма да бъде достатъчно

Звездите на Тотнъм Хотспър Хари Кейн, Хюн-Мин Сон и Юго Лорис са тримата играчи, които трябва да покажат лидерските си качества и да поведат отбора към място в топ 4 на Висшата лига. Това заяви мениджърът на "шпорите" Антонио Конте ден преди гостуването на Брайтън в отложен мач. В събота Тотнъм загуби с 2:3 от един от преките си конкуренти за място в четворката - Манчестър Юнайтед, а поражението остави лондончани на шест точки зад градския им съперник Арсенал, който в момента заема четвъртото място, а освен това е и с мач по-малко.

"В момента изисквам много от Хари, Юго и Сони, защото те са играчи за такива важни моменти. Те трябва да поведат останалите и да ни задържат в битката за Шампионската лига до самия край. В момента опитът е един от най-важните фактори, но за съжаление той липсва у голяма част от останалите играчи", посочи Конте. "Да даваме 100 процента от себе си в оставащите мачове няма да бъде достатъчно. Ние се нуждаем от това да играем на 120-130 процента във всеки мач. Но е хубаво, че в отбора имаме играчи като тях тримата", добави още италианецът.

Бившият наставник на Интер, Челси и Ювентус си пожела и повече постоянство в представянето, тъй като Тотнъм допусна пет загуби в последните си осем мача в първенството. "Видях много позитиви в играта ни срещу Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка загубихме с 2:3. Така че сега трябва да говорим за негативите. Ясно е, че ни трябва подобряване и постоянство. Предстои ни дълъг път, но ние трябва да даваме най-доброто. Хората, които гледат нашия отбор, виждат, че играта ни се подобрява. 

Ние сме силен отбор и излизаме за победа във всеки мач. В момента Арсенал и Юнайтед изглеждат като фаворити за четвъртото място, но не можем да отписваме нито Уест Хам, нито Уулвърхамптън. Трябва ни стабилност в следващите 11 мача", каза още италианският специалист. Той добави, че срещу Брайтън ще разчита на същата група от играчи, която използва и за гостуването на "Олд Трафорд" през уикенда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация