Кьолн и Борусия Дортмунд не можаха да излъчат победител в мача им на "Рейн Енерги" (видео)

00:18
Кьолн и Борусия Дортмунд не можаха да излъчат победител в мача им на "Рейн Енерги" (видео)

Борусия Дортмунд не успя да спечели гостуването си на Кьолн и мачът завърши 1:1. Тимът на Марко Розе пропусна да се доближи отново на 4 точки до водача Байерн Мюнхен и разликата стана 6. Мариус Волф откри за дортмундци още в 8-ата минута, но в 36-ата Себастиан Андерсон изравни. Кьолн игра силно и в големи периоди от двубоя доминираше. 

През есента Борусия спечели с 2:0 срещу "козлите" на "Сигнал Идуна Парк", а днес двата тима се срещнаха за 92-и път в шампионатен мач. "Жълто-черните" започнаха много по-силно и два удара на Рафаел Герейро минаха застрашително близо до вратата на Марвин Швебе. В 8-ата минута обаче стражът на домакините нямаше какво да стори след точния изстрел на Волф. Нападателят получи перфектен пас от Джуд Белингам и технично прати топката в мрежата. 

Проблемите за Кьолн се задълбочиха с контузията на Бено Шмиц, който бе заменен от Кингсли Ехизибу. В средата на първата час пред Ерлинг Холанд се откри шанс да вкара втори гол за Борусия, но норвежецът шутира неточно с по-слабия си десен крак. В ответната атака Марк Ут пропусна да изравни.

Попадението за Кьолн дойде в 36-ата минута. Тогава Янесе Хорн центрира, Антони Модест продължи топката към Андерсон и шведът не сбърка - 1:1. До почивката не се случи нищо интересно, а в началото на втората част Марко Розе смени Феликс Паслак с Матс Хумелс. Домакините бяха по-активни, но в 56-ата минута имаха късмет, че Холанд се провали очи в очи с Швабе.

Борусия владееше повче топката, но не създаваше много положения. В последните 20 минути Розе пусна Юлиан Брант с цел усилване на атаката. След него пас Холанд закъсня да засече топката във вратата на Кьолн, а малко по-късно Джовани Рейна се размина с гола от чиста позиция.

Равенството остави Кьолн на 7-о място в таблицата с 40 точки. "Козлите" са един от отборите с най-голям прогрес през сезона и ще се борят до последно за участие в евротурнирите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация