Кристиан Ериксен се завърна в игра за Дания в контролата с Нидерландия (видео)

00:42
Кристиан Ериксен се завърна в игра за Дания в контролата с Нидерландия (видео)

Отборът на Нидерландия победи Дания с 4:2 в изключително зрелищна контрола между два от финалистите на Мондиал 2022 на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам. 

Двубоят ще остане в историята и със завръщането на терена с националната фланелка на датския полузащитник Кристиан Ериксен, който изигра първия си мач за “червения динамит” от 12 юни м.г., когато по време на мача с Финландия от европейското, получи сърдечен удар и няколко дълги минути беше между живота и смъртта. 

Ериксен претърпя операция и в момента е с вграден дефибрилатор. Той се появи в игра през втората част и още с първото си докосване до топката успя да се разпише.

Срещата започна с ярка демонстрация в подкрепа на Украйна от страна и на двата отбора, които излязоха със специални фланелки за случая. Началото беше много динамично, като “лалетата” имаха предимство.
Нидерландия - Дания

Резултатът беше открит в 16-ата минута от Стивън Бергвайн. “Лалетата” организираха бърза атака по фланга чрез Дани Блинд, който центрира в наказателното поле и Бергвайн с глава прати топката в мрежата зад Каспер Шмайхел. Резултатът се запази изключително кратко, тъй като само три минути по-късно датчаните изравниха чрез Яник Вестергор. 

В 22-ата минута домакините бяха близо до втори гол, но Каспер Шмайхел спаси. В 29-ата минута Нидерландия излезе отново напред в резултата чрез Нейтън Аке. Домакините изпълниха къс ъглов удар, послева центриране в наказателното поле, където Аке с глава вкара втори гол за своя тим. В 35-ата минута домакините организираха атака след комбинация между Бергвайн и Мемфис Депай, който намери Стивън Бергхаус в наказателното поле. 

Той беше фаулиран и така Нидерландия получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Депай, който направи резултата 3:1. Той се запази до почивката. 
Мемфис Депай

След паузата в игра за Дания се появи полузащитникът Кристиан Ериксен, който с едва първото си докосване до топката отбеляза гол и намали резултата. Това се случи в 48-ата минута. В 71-ата домакините отново възстановиха аванса си от два гола, след като Бергвайн отбеляза второто си попадение в мача. 

В 74-ата минута Кристиан Ериксен беше също близо до втори гол. Той се справи елегантно с отбраната на Нидерландия, стреля, но ударът му срещна гредата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация